1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tupakoimattomuus

Savuttomat vuokra-asunnot tulossa pääkaupunkiseudulle

Helsinki selvittää savuttomien vuokratalojen rakentamista. Espoossa puolestaan ensimmäinen savuton vuokratalo on jo pian valmis.

tupakoimattomuus
Nainen tupakoi.
YLE

Helsingin selvityksen mukaan tupakansavu on yksi suurimmista naapurisopua rasittavista tekijöistä.

Naapurisovun lisäksi asunnossa tapahtuva jatkuva tupakointi vaurioittaa asunnon pintoja. Tupakointi lisää myös korjauskustannuksia, sillä asunto on mm. maalattava asukkaan vaihtuessa.

Savuttomien vuokratalojen rakentamista tukee Helsingin julistautuminen savuttomaksi kaupungiksi kolme vuotta sitten.

Helsinki aikoo kuitenkin ensin seurata Espoon kokemuksia savuttomista vuokrataloista. Espoossa valmistuu lähiaikoina ensimmäinen savuton kaupungin vuokratalo.

Kaikkiaan Espoossa on rakenteilla yli 400 savutonta kaupungin vuokra-asuntoa. Uusiin tai peruskorjattuihin asuntoihin muuttava allekirjoittaa taloon muuttaessa tupakointia rajoittavan vuokrasopimuksen. Vuokralainen on myös vastuussa tupakoinnista mahdollisesti asunnolle aiheutuvat vauriot.

Täysin ongelmatonta tupakoinnin rajoittaminen kaupungin vuokra-asunnoissa ei ole. Savuttomuutta ei voida liittää asukasvalintaperusteisiin eikä se voi myöskään vaikuttaa asunnon saannin kiirreellisyyteen. Se voi kuitenkin jakaa hakijoita ja asukkaita, jos uudet vuokra-asunnot ovat savuttomia ja vanhat eivät.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi