Nettikommentoijat purkivat nettipiratismin taustoja

Nettipiratismi aiheuttaa Suomessa vuosittain yli 355 miljoonan euron tappiot tekijänoikeusbarometrin mukaan. Tutkimuksen mukaan noin kolmasosa nettipiraateista ostettaisiin laillisista kaupoista ellei laitonta ilmaisvaihtoehtoa olisi. Nettikommentoijat kertoivat kuuntelutottumuksistaan ja analysoivat nettipiratismiin johtavia syitä. Moni kommentoija muistuttaa nettipiratismin lisäävän musiikin myyntiä.

Kotimaa

Nimimerkki Kieltäkää Suomessa, muutan pois lataa biisit ennen ostoa.

"Musiikkiteollisuuden kärsimykset ovat mielestäni aika minimaaliset todellisuudessa, ostaisin itse tuskin ollenkaan levyjä jossen voisi ensiksi ladata niitä ja päättää sitten tukea artistia. Leffateollisuus tässä ehkä todellisuudessa kärsii, mutta Hollywoodille ei heru mitään sympatiaa."

Nimimerkki Sami ei ymmärrä ongelmaa.

"En ymmärrä mikä tässä on niin vaikeaa. Kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa. Toiset haluaa halvemmalla kuin on tarjolla, ja käyttävät saatavilla olevia keinoja saadakseen halvimmman vaihtoehdon. Toiset haluaa suuremman tuoton tekemiselleen. Kun hinnat eivät kohtaa on tuotteiden tuottajien keksittävä jotain muuta tekemistä. Muusikothan voisivat ryhtyä vaikka maanviljelijöiksi, heidän tuotteita ei noin vain piratisoida."

Nimimerkki Tiskijukka Bobo kyseenalaistaa viihdeteollisuuden asemaa.

"Anteeksi maalaisuuteni, mutta miten viihdeteollisuuden kaatuminen olisi huono juttu?"

Nimimerkki herb huutaa operaattoreita apuun.

"Ei varmaan ole mahdotonta operaattoreiden estää pääsyä paikkoihin joista lataillaan?Joten kannattaisi tekijänoikeus puljujen ruikuttaa operaattoreille asiasta...ja veikkaan että moni artisti on päässyt suosioon juuri netin kautta.."

Nimimerkki en lataa ei aio ladata.

"Mitä tuota lataamaan kun on spotify ja elokuvat näkee www.fin-tv.com (siirryt toiseen palveluun) ilman lataamattakin :)"

Nimimerkki Vanha juttu muistelee kopioituja musiikkikasetteja.

"Ei tämä mikään nettilatausongelma ole. Ennen kuin meillä oli koko nettiä, vaihdeltiin kopioituja musiikkikasetteja koulussa välitunnilla. Ilmaisvaihtoehto on aina ollut olemassa. Netti on ehkä tehnyt asiasta helpompaa, mutta samalla on tullut kuvioon kiinni jäämisen riski. Kasetteja vaihtamalla tapahtuneessa "tiedostonvaihdossa" se oli käytännössä olematon."

Nimimerkki Ano muistuttaa nettipiratismin lisäävän myyntiä

"Taas tutkittiin vain sitä kuinka paljon nettipiratismi vähentää myyntiä, mutta jätettiin tutkimatta kuinka paljon nettipiratismi lisää myyntiä."

Lähteet: Yle Uutiset