1. yle.fi
  2. Uutiset

Alkoholin osto helppoa alaikäisille

Alaikäiset saavat ostettua alkoholia varsin helposti. Porin seudulla tehdyt alkoholin ostokokeet vähittäiskaupassa osoittivat, että ikärajavalvonta ei toteudu riittävän hyvin. Nuorten koeostajien alkoholiostot onnistuivat 64-prosenttisesti.

alkoholijuomat
Juoksukaljoja otetaan iltaisin ja viikonloppuisin.
Juoksukaljoja otetaan iltaisin ja viikonloppuisin.YLE / Juha-Petri Koponen

Alueellisen kartoituksen on tehnyt paikallista alkoholipolitiikkaa selvittelevä Porin Pakka -hanke, joka on aloittanut toimintansa tänä vuonna Porissa ja perusturvan yhteistoiminta-alueella eli Luvialla, Merikarvialla, Pomarkussa ja Ulvilassa. Hankkeen tavoitteena on vähentää alkoholihaittoja paikallisen tason toimenpiteillä ja kehittää alkoholihaittoja ehkäisevää työtä.

Keskeistä on yhteistyö paikallisen elinkeinoelämän edustajien kanssa. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Alko, vähittäismyymälät, ravintolat, ammattijärjestöt, vanhempainyhdistykset, poliisi, kunnat, alkoholitarkastus ja oppilaitokset.

Ravintoloiden asiakasarviointien tulokset kertoivat vastuullisemman anniskelun ja asiakkaiden vastuullisemman ravintolakäyttäytymisen tarpeesta.

Lähteet: YLE Satakunta

Lue seuraavaksi