Asuinrakentaminen hyvässä kasvussa

Rakennuslupia myönnettiin maaliskuussa kuutioissa laskettuna 16 prosenttia enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa. Lupia myönnettiin 3,4 miljoonalle kuutiometrille. Selvästi eniten kasvoivat luvat asuinrakennuksille.

talous
Mika Kanerva / YLE

Asuinrakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärät kasvoivat 75 prosenttia. Erillisten pientalojen lupakuutiot kaksinkertaistuivat vuoden takaisesta. Teollisuus- ja varastorakennusten lupakuutiot puolestaan vähenivät 45 prosenttia.

Maaliskuussa myönnettiin rakennusluvat 2 400 uudelle asunnolle, mikä on noin 65 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Uusille pientaloasunnoille myönnettyjen lupien määrä kaksinkertaistui ja rivi- ja ketjutalojen nelinkertaistui viime vuoden maaliskuuhun verrattuna. Kerrostaloasuntojen lupien määrä kasvoi 11 prosentilla.

Kokonaisuutena rakentaminen oli maaliskuussa laskussa. Viime vuoden maaliskuuhun verrattuna käynnissä oleva rakennustuotanto väheni 4,6 prosenttia. Tuotantoa veti alas muun kuin asuinrakentamisen määrä, jossa oli laskua 25,4 % vuoden 2009 maaliskuusta. Asuinrakentamisen määrä kasvoi 36,5%. Asuinkerrostalorakentamisen määrä kasvoi runsaalla 50 prosentilla ja erillisten pientalojen määrä runsaalla 30 prosentilla. Eniten väheni toimisto- ja teollisuusrakenusten rakentaminen, jossa vähennystä oli runsaat 50 prosenttia vuotta aiemmasta.

Lähteet: YLE Uutiset