Jack Bauer ja Lost kuopattiin Yhdysvalloissa

Amerikkalaiskatsojat ovat joutuneet luopumaan viime päivinä kahdesta pitkäikäisestä televisiosarjasta. Maanantaina esitettiin liittovaltion agentin hektisistä työpäivistä kertovan 24-sarjan viimeinen jakso, ja sunnuntaina katseltiin Lost-sarjan mammuttifinaalia.

viihde
Kiefer Sutherland, yksi Foxin 24-sarjan päänäyttelijöistä.
Kiefer Sutherland, yksi Foxin 24-sarjan päänäyttelijöistä.EPA / Paul Buck

Erityisagentti Jack Bauer nähtiin maanantaina viimeistä kertaa tv-ruudussa, kun Fox-kanava esitti suositun 24-sarjan viimeisen jakson. Päätösjakso oli tunteikas ja dramaattinen, eikä sen loppuratkaisu tarjonnut agentti Bauerille leppoisia eläkepäiviä.

Näyttelijä Kiefer Sutherlandin esittämä Bauer joutui päätösjaksossa yhä paheneviin ongelmiin, mikä jätti sarjan fanit odottamaan huhuttua 24-elokuvaa. Toimintasarjan tekijät ovat paljastaneet työstävänsä parhaillaan elokuvaa, mutta projektista ei ole kerrottu julkisuuteen tämän enempää.

24-sarjaa tehtiin kahdeksan tuotantokautta, ja se sai useita Emmy-palkintoja. Suomessa sarjaa on esitetty seitsemän kautta.

Lost tarjosi enemmän kysymyksiä kuin vastauksia

Yhdysvalloissa sunnuntaina esitetty tv-sarja Lostin viimeinen jakso keräsi television ääreen miljoonayleisön. Mediayhtiö ABC:n mukaan kaksi ja puolituntista finaalijaksoa katseli noin 13,5 miljoonaa amerikkalaista.

Tv-kriitikot ja sarjan fanit pitivät hartaasti odotettua päätösjaksoa kuitenkin hienoisena pettymyksenä. Finaalijaksoa moitittiin sekavaksi, ja sen arvioitiin lähinnä herättäneen lisää kysymyksiä vastausten antamisen sijaan.

Vuonna 2004 alkanut Lost on yksi amerikkalaisen tv-historian kaikkien aikojen suurimmista ja kalleimmista projekteista. Yhdeksällä Emmyllä palkitussa sarjassa on seurattu lentokoneonnettomuudesta selvinneiden ihmisten elämää salaperäisellä, trooppisella saarella.

Lost-sarjaa kuvattiin kaikkiaan kuusi tuotantokautta. Suomessa seurataan parhaillaan sarjan viimeistä kautta.

Lähteet: Reuters, AFP, YLE Uutiset