Sellon esitutkinta valmistui: Mustasukkaisuus taustalla

Espoossa Sellon kauppakeskuksessa sattuneen ampumatapauksen esitutkinta on valmistunut. Keskusrikospoliisin mukaan ampuja, Ibrahim Shkupolli, oli mustasukkainen ja sairaalloisen omistushaluinen. Shkupolli surmasi uudenvuodenaattona ensin naisystävänsä ja sitten neljä Sellon Prisman työntekijää ja lopuksi itsensä.

Kuva: YLE

Keskusrikospoliisin esitutkinnan mukaan Ibrahim Shkupolli teki tekonsa yksin, eikä hän ollut kertonut niistä kellekään etukäteen. Hän ei jättänyt viestiä tai selitystä teolleen.

Poliisin mukaan surmien motiivina oli Shkupollin mustasukkaisuus entisestä naisystävästään. Hänen omistushalunsa aiheutti muun muassa sen, että naisystävä haki Shkupollille kahdesti lähestymiskiellon.

Shkupollin ja naisen on vahvistettu liikkuneen yhdessä surmia edeltäneinä iltoina. Lisäksi KRP arvelee, että Shkupolli olisi yöpynyt naisen luona viimeisen yön.

Naisystävä surmattiin ensin - työkaverit sen jälkeen

Keskusrikospoliisin tutkinnan mukaan Shkupolli surmasi ensin entisen naisystävänsä tämän asunnossa. Surma-aseena oli veitsi. Sen jälkeen Shkupolli ajoi naisystävänsä autolla Selloon ja ampui siellä neljä Prisman työntekijää.

Poliisin mukaan kaikki uhrit menehtyivät saamiinsa vammoihin heti. Sellossa hän ampui yhteensä kymmenen laukausta. Lopuksi Shkupolli ajoi kotiinsa ja ampui siellä itsensä.

Ampuma-aseena Shkupollilla oli Norjasta vuonna 1990 aseliikkeen murron yhteydessä varastettu 9-millinen CZ 75 -merkkinen pistooli.

Suomeen vuonna 1990 muuttanut Shkupolli oli syyllistynyt täällä asumisensa aikana väkivalta-, omaisuus- ja ampuma-aserikoksiin.