1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Bukowski marssittaa arvotaidetta huudettavaksi

Tänään ja huomenna pidettävässä Bukowskin kansainvälisessä keväthuutokaupassa on esillä suomalaisen taiteen huippuja. Myynnissä on teoksia muun muassa Helene Schjerfbeckiltä, Albert Edelfeltiltä, Akseli Gallen-Kallelalta, Reidar Särestöniemeltä ja Kalervo Palsalta.

rjolla on Helene Schjerfbeckin maalaus vuodelta 1928, "Espanjalainen nainen". Öljyvärityön lähtöhinta on 150 000 euroa. Albert Edelfeltiltä on mukana kaksi työtä joiden lähtöhinnat ovat 100 000 ja 120 000 euroa. Akseli Gallen-Kallelalta on tulossa myyntiin merkittävä Kalevala-myyttiä kuvaava teos.

Huutokaupassa ovat mukana myös1800-luvun lopun ja kultakauden parhaimmistosta Elin Danielson-Gambogi, Hjalmar Munsterhjelm, Berndt Lindholm ja Ferdinand von Wright. Reidar Särestöniemi ja Kalervo Palsa ovat edustettuna suurikokoisilla töillä.

Yhteensä huudettavia kohteita on kaksipäiväisessä huutokaupassa runsaat 700.

Keisarillinen kalusto saa jatkoa

Runsas vuosi sitten Bukowskin huutokaupan vetonaulana olivat viimeiselle Venäjän keisariperheelle kuulunut hopeoitu kalusto. Tuntematon ulkomaalainen ostaja maksoi huonekaluista 320 000euroa.

Nyt tarjolla ovat Venäjän viimeisen keisariperheen hopeoidut pöydät. Kalustosta on myynnissä Anitškovin palatsin talvipuutarhassa sijainnut pöytäpari.

Erityisen arvokkaaksi löydön tekee se, että löytö on Venäjän historian aikakaudelta, jolta toistaiseksi on löytynyt hyvin vähän tietoa ja säilynyt vain pieni määrä esineistöä.

Myynnissä ovat myös 1600 -luvulta peräisin oleva brandypannu sekä vuodelta 1889 oleva viisiosainen hopeinen vodkasetti.

Kello 16 Helsingissä Astoria-salissa järjestettävän huutokaupan ensimmäisenä päivänä myyntivuorossa on kotimainen ja ulkomainen taide. Huomenna myyntiin tulevat venäläinen osasto sekä kaikki antiikki-esineet.