1. yle.fi
  2. Uutiset

Lentoyhtiö kielsi puhumisen onnettomuudesta - henkilöstö lakkoon

Intialaisen Air India -lentoyhtiön henkilöstö on ollut kaksi päivää lakossa. Henkilöstö ei hyväksy yhtiön johdon määräystä, jonka mukaan henkilökunta ei saa puhua lauantaina tapahtuneesta lento-onnettomuudesta eikä yhtiön muista ongelmista.

Ulkomaat

Lakko päättyi keskiviikkoiltana, kun työntekijäjärjestön johto kehotti työntekijöitä palaamaan töihin. BBC:n mukaan Air Indialta jäi lentämättä noin sata lentoa. Lakko oli paha isku lentoyhtiölle, joka on kärsinyt kannattavuusongelmista.

Työntekijöiden mukaan Air Indian johto oli antanut työntekijöille määräyksen olla puhumatta asiakkaille tai lehdistölle lauantaina sattuneesta onnettomuudesta, jossa kuoli 158 ihmistä.

Kahta työntekijäjärjestön edustajaa on uhattu irtisanomisilla, koska he olivat puhuneet tiedotusvälineille paitsi onnettomuudesta, myös Air Indian turvallisuuspuutteista ja työntekijöiden huonosta kohtelusta. Työntekijät olivat valittaneet sitä, että palkkojen maksu laahaa jäljessä.

Air India on torjunut sitä kohtaan esitetyt syytökset.

Työntekijät eivät olleet lakon takana yksimielisesti. Osa järjestöjohtajista piti lakkoa huonosti ajoitettuna, koska onnettomuuden uhrien omaisilla oli suruaika.

Ainakin 13 000 matkustajaa kärsi lakon takia tekemättä jääneistä lennoista.

Lähteet: AP, Reuters, YLE uutiset

Lue seuraavaksi