Väyrynen: Mielipidemittausten tulokset otettava vakavasti

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk.) ennakoi, että jos nykymeno jatkuu, keskustalla saattaa olla edessään jopa pahempi romahdus kuin vuoden 1970 eduskuntavaaleissa. Tuolloin puolueen kannatus laski edellisistä vaaleista 4,1 prosenttiyksikköä ja puolue menetti 14 kansanedustajan paikkaa.

Väyrysen mielestä keskustassa onkin otettava vakavasti viimeaikaisten mielipidemittausten tulokset. Esimerkiksi keskiviikkona julkaistussa YLE Uutisten toukokuun puoluekannatusmittauksessa keskustan kannatus oli laskenut kaksi prosenttiyksikköä huhtikuusta.

-Nyt vuotta 1970 vastaava tilanne johtaisi väistämättä sinipunahallitukseen ja keskusta joutuisi ehkä hyvinkin pitkälle oppositiotaipaleelle, Väyrynen kirjoittaa blogisssaan.

Hän lisää, että puolueen linjan on muututtava heti Lahden puoluekokouksen jälkeen. Ensi kevään eduskuntavaaleihin keskustalla tulee Väyrysen mielestä olla vaaliohjelma, jolla se erottautuu selvästi muista puolueista.

Keskustalle valitaan parin viikon kuluttua järjestettävässä puoluekokouksessa uusi puheenjohtaja. Paikasta kilpailevat Väyrysen lisäksi kuntaministeri Mari Kiviniemi, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ja kansanedustaja Timo Kaunisto.