1. yle.fi
  2. Uutiset

Zombit haastavat vampyyrit tänä kesänä

Tänä kesänä zombit valtaavat elokuvateatterit. Yhdysvalloissa saa perjantaina ensi-iltansa George A. Romeron Survival of the Dead -elokuva, joka lupailee hyytävää jatkoa kulttiohjaajan zombi-elokuvien sarjalle. Zombeista povataan samalla haastajaa vampyyri-villitykselle.

viihde
Kohtaus elokuvasta Survival of the Dead.
Studio/Produzent

Yksi kesän hyvistä puolista on se, että elokuvissakävijä saa olla hyvällä omallatunnolla hieman todellisuuspakoinen. Kesäelokuvien kuuluu olla joko ihan höpsöjä tai liioitellun karmeita. Niin kuin esimerkiksi George Romeron uusin zombiteurastus-pätkä Survival of the Dead.

Kyseessä on Romeron kuudes zombi-leffa sitten vuoden 1968, jolloin hän määritteli koko kauhugenren uusiksi Night of the Living Dead -elokuvallaan. Romero itse ei uskonut, että hän puuhastelisi zombien kanssa yhtä leffaa kauempaa.

Elävätkuolleet veivät kuitenkin mukanaan, ja nyt ensi-iltansa saavassa elokuvassa etsitäänkin ratkaisua zombi-ongelmaan. Elokuvan saarella asuu kaksi klaania, joista toinen haluaisi tappaa kaikki zombit ja toinen puolestaan pelastaa heidät parannuskeinon löytymisen toivossa.

Zombeista veikataankin haastajaa viihdeteollisuuden vallanneille, toisenlaisille elävillekuolleille eli vampyyreille. Saakin nähdä, esitetäänkö Ylen kanavilla pian esimerkiksi zombeista kertovaa ihmissuhdedraamaa.

Lähteet: YLE Uutiset / Annastiina Heikkilä

Lue seuraavaksi