Oulun kaupunginteatterin katsojaluvut reippaassa nousussa

Katsojamäärät nousivat yli 71 000:n erityisesti kevätnäytäntökauden suosikkien ansiosta. Kultalampi pyöri koko kauden täysille katsomoille, lähes samaan ylsi Junnu Vainioon liittyvä Albatrossi ja Heiskanen. Syksyllä tarjotaan neljä ensi-iltaa, mm. Joni Skiftesvikin uutuuskomedia Katsastus. Yleisön suosikki Ruusunen säilyy ohjelmistossa.

Joni Skiftesvik
Oulun kaupunginteatterin Albatrossi ja Heiskanen -esityksessä Janne Raudaskoski ja KirjoSwingOulun kaupunginteatteri / Kati Leinonen

Oulun kaupunginteatterin esityksiä seurasi päättyneellä näytäntökaudella 71 124 katsojaa. Edellisvuonna kävijöitä oli 70 331. Näytöksiä nähtiin yhteensä 382. Luvut sisältävät kaikki teatterin omat esitykset sekä vierailuesitykset.

Erityisesti kevätkaudella katsojaluvut kasvoivat railakkaasti edelliskevääseen verrattuna. 22.5.2010 päättyneen esityskauden aikana katsomoissa kävi yhteensä 43 667. Samaan aikaan vuotta aiemmin katsojia oli 29 093.

Kultalampi meni täysille katsomoille

Suosituin esitys näytäntövuoden aikana oli Kultalampi, jonka täyttöprosentti oli täydet 100. Tunku katsomoon oli välillä niin kova, että lisäjakkaroita otettiin käyttöön.

Suuren näyttämön Albatrossi ja Heiskanen oli 94 prosenttisesti täynnä. Naistenhurmaajat näki yhteensä noin 15 500 ihmistä ja Prinsessa Rosa Ruususen noin 12 500. Vinttikamarissa 11+ ikäisille tarkoitettujen Koulupihan tarinoiden täyttöaste kohosi 75 prosenttiin. Oulun kansainvälisillä Lasten ja nuorten teatteripäivillä helmikuussa kävi yhteensä noin 7 700 ihmistä.

Syksy tuo oopperaensi-illan

Teatterin syksyn harjoituskausi käynnistyy oopperoiden harjoituksilla elokuun alussa. Ooopperaduo Cavalleria rusticana ja Gianni Schicchi valmistuvat suurelle näyttämölle 10.9.2010.

Oulun Korttelihaikapassa 19.8. teatteri on myös mukana. Yleisö näkee Hilma-auton ja Viltteriä sekä oopperan laulajia ulkoilemassa Torirannassa.

Oulun Taiteiden yössä yleisö voi seurata avoimia harjoituksia Elokuu sekä Hymypoika ja lumienkeli –näytelmistä.

Syyskuun puolivälissä Vinttikamarissa valmistuu Hymypoika ja Lumienkeli –nuortennäytelmän kantaesitys, joka on laaja yhteistyöproduktio alueen teatteriharrastajakentän kanssa

Lokakuussa Oulun kaupunginteatteri kantaesittää suurella näyttämöllä Joni Skiftesvikin komedian Katsastus. Marraskuussa ensiesitetään Pulitzer-palkittu perhedraama Elokuu.

Lähteet: YLE Oulu