Helsingin Kaupunginteatterilla oli vetävä kausi

Kaupunginteatterin menestyksellinen näytäntövuosi toi katsomoihin syksyn ja kevään aikana yhteensä yli 360 000 katsojaa. Vuoden vetonaula oli suuren näyttämön Maija Poppanen -musikaali.

kulttuuri
Kuva Maija Poppanen -musikaalista
Tapio Vanhatalo

Ohjelmistossa oli kaikkiaan 47 eri teosta. Eniten katsojia veti suuren näyttämön musikaali Maija Poppanen, jonka näki yli 72 000 ihmistä. Suuren näyttämön seuraavaksi suosituimpia olivat komedia Salaa rakas ja Viimeinen valssi.

Myös pienen näyttämön suurin hitti oli tarkoitettu ensisijaisesti perheen pikkuväelle. Risto Räppääjä ja villi kone -esitys keräsi lähes 20 000 ihmisen yleisön. Suoriota saivat myös poliittinen satiiri Valtakunnan häirikkö ja Kvartetti. Studio Pasilassa suosionsa piti kestosuosikki Kiviä taskussa, mutta sitäkin suositumpi oli Viivi ja Wagner Teneriffalla. Lilla Teaterniin kansaa puolestaan vetivät Hemmafesten ja Bondjävlar. Studio Elsan kysytyin oli kotimainen kantaesitys Kuilu.

Omien viiden näyttämön ja lämpiöesitysten lisäksi Kaupunginteatteri vieraili eri esityksillään muualla Suomessa sekä Ruotsissa ja Saksassa. Kaupunginteatteri vieraili Tšehovin juhlavuoden kunniaksi myös Moskovan Maly-teatterissa, jossa Ivanov-esitys veti katsomon täyteen kahdesti. Maly kävi vastavierailulla Lokki-näytelmällä.

Lähteet: YLE Helsinki