Suodatinkangas siitepölyn torjuntaan

Kevät on ollut allergikoille ennustetun hankalaa aikaa. Koivun siitepölystä ovat oireilleet sellaisetkin ihmiset, jotka eivät ole ennen siihen juuri reagoineet, kertoo toiminnanjohtaja Elina Lappalainen Mikkelin seudun allergia- ja astmayhdistyksestä.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Yle / Arja Lento

Seuraavaksi allergikkoja kiusaavat etupäässä kukkivat heinäkasvit ja pujo sekä sieni-itiöt. Siitepölyä voi torjua asentamalla tuuletusikkunoihin suodatinkankaan.

- Se on hirmuisen hyvä apu. Tuuletusikkunan kauttahan se tulee. Se on niin mielettömän hienojakoista se siitepöly, että se tunkeutuu sisälle kärpäsverkosta ilman muuta, neuvoo Elina Lappalainen.

Halpa hinta helpotukseen nähden

Kangas maksaa kolmisenkymmentä euroa metri ja sitä saa yhdistyksen kautta. Hinta riippuu tietysti ikkunan leveydestä eli siitä minkä verran sitä tarvitsee.

- Helpotukseen nähden, jonka siitä saa, ei ole kova hinta. Kannattaa vieläkin laittaa se kangas, ainakin jos on heinille herkkä. Männyn siitepölyhän on tässä vielä edessä, mutta harvathan ovat männylle herkkiä.

Lappalaisen mukaan männyn siitepölystä tulee kuitenkin hirmuinen sotku, kun keltaista paksua siitepölyä tulee sisällekin. Kangas kannattaa asentaa varsinkin, jos asuu kaupunkialueella, koska katupöly jatkuu läpi kesän.

Lähteet: YLE Etelä-Savo