1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kumpula

Helsinki on viikonloppuna pullollaan ilmaistapahtumia

Rautatientorilla ja Kaisaniemessä vietetään Maailma kylässä -festivaalia. Sen lisäksi Kumpulassa pidetään Kyläjuhlat, Lasipalatsilla YleX Pop ja sunnuntaina juostaan Naisten Kymppi.

Kumpula
YLE

Maailma Kylässä on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepan järjestämä koko perheen ilmaisfestivaali, joka pyrkii tarjoamaan mahdollisuuden saada uusia näkökulmia muun muassa suvaitsevaan monikulttuurisuuteen.

Kansalaisjärjestöjen esiinmarssin lisäksi Maailma Kylässä hemmottelee muitakin aisteja, kertoo tiedottaja Nina Ruotsalainen.

– Siihen on just panostettu, että meiltä löytyy jokaiselle aistille jotakin. Sen lisäksi, että miellä on musiikkia, tanssia ja teatteria on asiaohjelmaa, lastenohjelmaa ja sitten tietenkin ruokaa, joka on hirveän tärkeää.

Ruotsalaista ei huoleta edes epävakainen sää.

– Sää ei toistaiseksi ole ollut vihollinen. Meillä on sateen sattuessa 4000 neliömetriä katettua pinta-alaa, joten sisällekin pääsee, jos pikkasen ripottelee.

Helsingin vanhin kaupunginosafestivaali Kumpulassa

Lauantaina juhlitaan myös Kumpulan Kyläjuhlia kahdeksatta kertaa.

Kyläjuhlat järjestetään kokonaisuudessaan yhteisöllisesti talkoovoimin. Kaikkiaan Kyläjuhlia toteuttaa lähes 150 talkoolaista ja samansuuruinen joukko eri alojen esiintyjiä.

Kumpula viettää tänä vuonna 550-vuotissynttäreitään, minkä vuoksi ohjelma on tavanomaista runsaampaa, kertoo Kumpula-Toukola Kylätilayhdistyksen toiminnanjohtaja Sari Väntänen.

– Suurin osa esiintyjistäkin on omalta alueelta. He osallistuvat näin talkoisiin esiintymispanoksellaan.

Ilmakitaraa ja vakavaa asiaa

YleXPopin lauantaisen ilmaiskonsertin yhteydessä Lasipalatsin aukiolla käydään myös Ilmakitaransoiton SM-finaali.

Suomen syöpäsairaiden lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys SYLVA puolestaan järjestää Esplanadin lavalla tapahtuman, jossa kerrotaan muun muassa syöpäsairaiden lasten perheiden arjesta. Ohjelmassa on tietoiskuja, haastatteluja ja musiikkia.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi