1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Korhonen tavoittelee jatkokautta keskustan puoluesihteerinä

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen lähtee tavoittelemaan jatkokautta tehtävässä. Korhonen ilmoitti Ylen TV1:n Ykkösaamussa lauantaina, että hän on käytettävissä puoluesihteerin tehtävään. Valinta tehdään keskustan puoluekokouksessa kahden viikon päästä.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen Ylen uutistudiossa.
Keskustan kiistelty puoluesihteeri Jarmo Korhonen pyrkii toiselle jatkokaudelle. Korhonen sanoo, että hän teki päätöksensä pitkän harkinnan jälkeen yksin.

Korhosen mukaan useat piirijärjestöt ja paikallisyhdistykset ovat pyytäneet häntä asettumaan ehdolle. Korhonen on ollut toimessaan jo kaksi kautta.

- Minua on useampi piirijärjestö, Etelä-Pohjanmaa, Kainuu ja Lappi, pyytänyt, ja lukematon määrä paikallisyhdistyksiä pyytänyt asettautumaan ehdokkaaksi. Olen suorittanut pitkän harkinnan ja kanta on se, että olen käytettävissä Lahden puoluekokouksessa keskustan puoluesihteeriksi, Korhonen sanoi.

Korhonen ei hätkähdä häneen kohdistetusta kritiikistä. Kaksi kautta puoluesihteerinä toiminut Korhonen sanoo kunnioittavansa arvostelijoidenkin mielipideitä, mutta muistuttaa että on niitä jo viimeiset neljä vuotta kuunnellut.

- Puoluekokous päättää ja pulinat pois, sanoi Johannes Virolainen jo vuonna 1980. Keskustan kenttä puhuu ja siihen ei ole valitusoikeutta, Korhonen kommentoi.

Lahden puoluekokouksessa Korhosen vastaehdokkaina ovat Suomenmaa-lehden päätoimittaja Timo Laaninen ja Askolan kunnanhallituksen puheenjohtaja Simo Sorsa.

Vaalirahakohun keskiössä

Keskustapuolueen varainhankintaa hoitanut Korhonen on ollut pitkään vaalirahakohun keskipisteessä. Ykkösaamussa hän kuitenkin sanoi, että nyt kaikki vaalirahan keräykseen liittyvä on kerrottu julkisuuteen. Hänen mukaansa keskustalla ei ole ollut rahantekokoneistoa, joka ei olisi kestänyt julkisuutta.

Haastattelussa Korhonen otti vastuuta puolueen kannatuksen laskusta. Vaalirahakohun lisäksi keskusta on Korhosen mukaan viime ajat kärsinyt siitä, että EU-kriittiset kannattajat eivät ole hyväksyneet Kreikan ja EU:n talouspaketteja.

Korhonen ei kertonut, kuka on hänen suosikkinsa puolueen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Hänen mukaansa Lahden puoluekokous päättää asiasta.