Georgiassa kunnallisvaalit

Georgialaiset äänestävät parhaillaan kunnallisvaaleissa. Vaaleissa valitaan luottamushenkilöt valtuustoihin 64 kunnassa ja kaupungissa.

Ulkomaat
Pikkupoika odotti kärsivällisesti sillä aikaa kun vanhemmat äänestivät Tbilisissä Georgiassa sunnuntaina.Zurab Kurtsikidze / EPA

Vaalia pidetään tärkeänä mittarina maan presidentin Mikheil Saakashvilin kansansuosion suuruudesta ja hänen sitoutumisestaan demokraattisiin uudistuksiin.

Vaalit ovat ensimmäiset vuoden 2008 jälkeen, jolloin Georgia kävi lyhyen sodan Venäjän kanssa. Georgia menetti sodassa kapinamaakunnat Abhasian ja Etelä-Ossetian, jotka itsenäistyivät sittemmin Venäjän suojeluksessa.

Saakashvilin puolueen Yhdistyneen kansallisen liikkeen arvioidaan menestyvän hyvin vaaleissa opposition hajanaisuuden vuoksi. Vaaleissa valitaan pääkaupungin Tbilisin kaupunginjohtaja, ensi kertaa suoralla kansanvaalilla. Äänioikeutettuja on 3,5 miljoonaa. Äänestäjien keskeisimmät huolenaiheet ovat työpaikat ja köyhyys.

Georgian suhteet Venäjään ovat sodan jäljiltä huonot. Osa oppositiosta haluaa parantaa suhteita, koska se lisäisi maiden välistä kauppaa ja palauttaisi suorat lennot maiden välillä.

Lähteet: Reuters, AP, AFP