1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailma kylässä -festivaali kiinnosti 70 000 kävijää

Suomen festivaalikesä on nyt avattu. Maailma kylässä -ilmaisfestivaali kasvatti viimevuotista kävijämääräänsä ja houkutteli runsaasti ihmisiä Helsingin Kaisaniemeen viikonlopun aikana.

Kotimaan uutiset
Lauantaina päälavan eteen houkutteli A Moving Sound ja yhtyeen laulaja Mia Hsiehn.YLE

Maailma oli kylässä yhdennentoista kerran. Festivaali on kasvanut vuosi vuodelta. Tapahtuma kasvatti viimevuotista kävijämääräänsä viidellä tuhannella.

Järjestäjien mukaan tapahtuman suosiota selittää hyvä sää ja monipuolinen musiikkitarjonta. Lauantaina sade ropisi pariin otteeseen festarikävijöiden niskaan, mutta tänään sunnuntaina aurinkoinen keli täytti konserttialueen hyväntuulisilla ihmisillä.

Festivaalin teemana oli ”200 polkua parempaan maailmaan”, jolla viitattiin eri kansalaisjärjestön tekemään arvokkaaseen työhön. Maailma kylässä onkin ennen kaikkea järjestöfestivaali, jossa näytteilleasettajilla on tärkeä rooli.

Festivaalin tiedottajan Nina Ruotsalaisen mukaan sekä Kepan ulkopuolisten järjestöjen että etnisten keittiöiden määrä on lisääntynyt vuosi vuodelta. Tänä vuonna ruokia maailman eri kolkista sai yli 50 tiskiltä.

Maailma kylässä -festivaalin pääjärjestäjä Kehitysyhteistyön palvelukeskus täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Kepa rahoittaa tapahtuman yhdessä eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi