Ohjaaja sanoi hyvästit The Hobbit -elokuvalle

J.R.R. Tolkienin kirjaan perustuva suurelokuva The Hobbit on ajautunut vaikeuksiin. Ohjaaja Guillermo del Toro on ilmoittanut vetäytyvänsä projektista.

viihde
Ohjaaja Guillermo del Toro
Waltraud Grubitzsch / EPA

Meksikolaislähtöinen ohjaaja oli ehtinyt kehitellä kaksiosaista elokuvaa jo kahden vuoden ajan. Hän esimerkiksi muutti perheineen Uuteen-Seelantiin, jossa elokuvat oli määrä kuvata.

Guillermo del Toron päätös johtui elokuvastudio MGM:n rahavaikeuksista, jotka aiheuttavat viivästyksiä elokuvien valmistumiseen. The Hobbit-elokuvan ensimmäisen osan oli määrä saada ensi-iltansa vuoden 2012 lopulla.

Guillermo del Toro kertoi ohjausvastuusta vetäytymisen olleen hänen elämänsä vaikein päätös. The Hobbit -elokuvan tuottaja Peter Jackson puolestaan sanoi hyväksyvänsä del Toron ratkaisun.

Peter Jacksonin mukaan on ymmärrettävää, ettei del Toro voinut työskennellä kuutta vuotta sellaisen projektin parissa, johon hän oli lupautunut alun perin ainoastaan kolmeksi vuodeksi. Jackson kuitenkin vakuuttaa, että The Hobbit -elokuvan kehittely jatkuu nopeasti.

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus