Jyväskylän kaupunginteatterin johtajavalinta etenee

Teatterinjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta ehdottaa yksimielisesti näyttelijä, teatteritaiteen maisteri Kari Arffmania Jyväskylän kaupunginteatterin uudeksi johtajaksi. Lopullisesti valinnasta päättää kaupungin kulttuurilautakunta.

kulttuuri

Kari Arffman on valmistunut näyttelijäksi Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksesta vuonna 1991, jonka jälkeen hän on toiminut näyttelijänä Tampereen teatterissa 1992-2002.

Kotkan kaupunginteatteria Arffman johti 2002-2008. Johtajakautensa jälkeen Kari Arffman on toiminut freelancer-näyttelijänä ja -ohjaajana.

Arffman ottaa viran vastaan 1.12.2011 ja siihen asti hänen sijaisenaan toimii ohjaaja, teatteritaiteen maisteri Anssi Valtonen.

Jyväskylän kaupungin kulttuurilautakunta tekee lopullisen päätöksen johtajavalinnassa kesäkuun puolivälissä.

Mutkikas hakuprosessi

Jyväskylän kaupunginteatterille on etsitty uutta johtajaa monen mutkan kautta. Alun perin teatterinjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta ehdotti tehtävään Kouvolassa teatterinjohtajana työskentelevää Henrik Timosta.

Timonen kuitenkin vetäytyi hakuprosessista, koska ei mielestään saanut valinnalleen näyttelijöiltä riittävää vastakaikua. Timosen vetäytymisen jälkeen hakuaikaa jatkettiin ja nyt kulttuurilautakunta saa käsiteltäväkseen esityksen Arffmannin valinnasta.

Jyväskylän kaupunginteatterin nykyinen johtaja Reino Bragge siirtyy Tampereen Teatterin johtoon elokuussa.

Lähteet: YLE Keski-Suomi