1. yle.fi
  2. Uutiset

Antti Reinin Varesta vie rakkauden kaipuu

Uuden Vares-elokuvan kuvaukset ovat käynnistyneet Turussa. Käytöstä poistettuun kouluun Pansiossa on lavastettu Vareksen koti, poliisiasema ja ravintola Uusi Apteekki.

kulttuuri
Antti Reini
Näyttelijä Antti Reini pitää Jussi Varesta inhimillisenä hahmona, ei minään kovana jätkänä.YLE / Kimmo Gustafsson

Toisena kuvauspäivänä kuvattavana on kohtaus poliisiasemalla. Vares harppoo kohti ruumishuonetta ja vetää samalla ylleen suojakaapua.

- Otetaan alkupaikat. Ylimääräiset ihmiset pois meidän setistä, apulaisohjaaja ohjeistaa.

- Olkaa hyvät, action!

Kohtaus nauhoitetaan kolmeen kertaan. Sitten ohjaaja Anders Engström päästää kuvausporukan lounastauolle.

Vares-elokuvia on tekeillä peräti kuusi. Nyt kuvataan tammikuussa 2011 valmistuvaa Pahan suudelmaa. Solar Filmsin tuottaman elokuvan budjetti on 1,4 miljoonaa euroa. Koko kuuden elokuvan sarjaan on budjetoitu kuutisen miljoonaa.

Ei mikään kova jätkä

Pahan suudelma on ensimmäinen Vares-elokuva, jossa pääosan esittää Juha Veijosen sijasta Antti Reini.

Antti Reini on tuttu lukuisista sarjoista ja elokuvista. Läpimurtoelokuva oli ruotsalainen Il Capitano, jossa Reini näytteli kolmoismurhaaja Juha Valjakkalaa. Parhaillaan Nelosella menee uusintana poliisisarja Kylmäverisesti sinun, jossa Antti Reini on kovapintainen ja naisiinmenevä poliisi T.T. Mikkonen.

- Kuvaukset ovat lähteneet tosi hyvin käyntiin. Me ollaan edetty. Olen löytänyt kahdessa päivässä aika paljon asioita, joita voin ottaa mukaani jatkoon. Pieniä tilanteissa syntyneitä ajatuksia, joita rupean kehittelemään ja tarjoamaan ohjaajalle, Reini sanoo.

Reinin Vareksesta tulee inhimillinen hahmo, johon kiteytyy paljon elämän perusasioita.

- Ei tämä mikään kova jätkä ole missään nimessä. Kovaa jätkäähän mä en jaksaisi näytellä kuutta leffaa putkeen eikä se olisi edes mielenkiintoista. Rakkauden kaipuu on sellainen teema, johon olen kiinnittänyt Vareksessa huomiota.

Antti Reinin kalenteriin ei tällä hetkellä mahdu muuta näyttelemistä.

- Kyllä yritän muilla osa-alueilla harjoitella asioita, kirjoittaa ja soittaa musiikkia.

Paljon paikallisia avustajia

Turkulainen Hanna Aho pääsi Vares-leffan avustajaksi Salossa pidetyn casting-tilaisuuden kautta. Alkupäivien kuvauksissa hän vilahtaa kohtauksissa poliisina.

- Itse asiassa olen halunnut poliisiksi, mutta en ole ikinä siksi päässyt. Nyt pääsee kokeilemaan, miltä tämä tuntuu näin leikisti. Nyt on erittäin uskottava olo, Hanna Aho nauraa univormussaan.

- Tämä on mykkärooli, joten ei tarvinnut sen enempää valmistautua. Ei muuta kuin asenne mukaan ja toivotaan, että kaikki menee hyvin.

Ravintolakohtauksia varten koulun liikuntasaliin on rakennettu Vareksen kantapaikka, seurusteluravintola Uusi Apteekki. Koululla on myös Vareksen asunto. Lehtileikkeet seinällä kertovat käsillä olevasta tapauksesta, nuoren Kerttu-tytön murhasta.

Kuvaukset jatkuvat Turussa huhti-kesäkuun ajan.

Lähteet: YLE Turku / Satu Aaltonen

Lue seuraavaksi