Habbo Hotelliin pääsi varkaita

Poliisi tutkii laajaa virtuaalivarkautta. Nuorten suosiman netin yhteisöpalvelun käyttäjiltä on kalasteltu käyttäjätunnuksia ja salasanoja muun muassa huijaussivuston avulla. Kotietsintöjä on tehty Lounais-Suomessa, Helsingissä ja Hämeenlinnassa.

Tietotekniikkarikollisuus
Nuori katsoo suosittua nettipalvelua.
YLE

Habbo Hotellin käyttäjiin kohdistunut rikossarja on tutkittavana Satakunnan poliisilaitoksella. Rikoksen kohteeksi on joutunut ainakin 400 yhteisöpalvelun käyttäjää, mutta määrän uskotaan kasvavan.

Tunnistamistietojen avulla tekijät ovat kirjautuneet luvatta käyttäjäprofiileihin. Käyttäjiltä on vohkittu huomattavia määriä profiileihin liittyvää virtuaaliomaisuutta. Habbo Hotellissa voi ostaa esimerkiksi virtuaalista irtaimistoa hotellihuoneisiin.

Aiheutettujen vahinkojen euromäärää ei osata vielä tarkalleen määritellä, mutta jo joidenkin yksittäisten henkilöiden kohdalla vahinko on huomattava.

Tiistaiaamuna on tehty tutkintaan liittyviä kotietsintöjä Helsingissä, Hämeenlinnassa, Maskussa, Raisiossa sekä Porissa. Kotietsintöjen yhteydessä on takavarikoitu tietokoneita ja useita henkilöitä on kuulusteltu tapauksen johdosta.

Rikoksesta epäiltyjen epäillään syyllistyneen tietomurtoihin, viestintäsalaisuuden loukkaamisiin sekä petoksiin.

Lähteet: YLE Turku