1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kirjastot

Kirjasto innostaa lukemaan kesällä Seinäjoella

Apuna käytetään Lukevin lomalainen-kisaa, joka järjestetään nyt kymmenennen kerran. Kisaan voi osallistua kaikissa Seinäjoen kirjaston toimipisteissä.

Kuva: YLE / Heidi Harju

Seinäjoen kirjasto innostaa lukemaan kesällä. Keinona on mm. lukupassi, johon saa tarran jokaiselta lainauskerralta. Syyskuun alussa palautettavat passit osallistuvat kirjapalkintoarvontaan. Toisena keinona innostaa lukemaan on Lukevin lomalainen-kisa. Lisäksi kirjasto on painattanut kesäesitteen aukioloajoista ja tapahtumista. Lukukampanjat käynnistyivat kesäkuun alussa ja ne jatkuvat elokuun loppuun saakka.

Lukupassiin osallistujat voivat lukea kaikenlaista materiaalia: kirjoja, lehtiä sekä sarjakuvia. Osallistujat saavat tarran per lainauskerta. Tarroja on jaossa kaikissa toimipisteissä, pääkirjastossa lastenosastolla. oman Lukupassi- juhlansa syyskuun lopulla.

Lukevin lomalainen -kisa järjestetään nyt kymmenennen kerran. Kisaan voi osallistua kaikissa Seinäjoen kirjaston toimipisteissä. Kisa on tarkoitettu 15 -vuotiaille ja sitä nuoremmille lukijoille. Kisassa on kaksi eri sarjaa. Vinski on sarja niille, jotka lukevat kirjoja, kuten satukirjoja, lastenkirjoja, nuortenkirjoja. Vinsentti taas on sarja niille, jotka lukevat sekä kirjoja että sarjakuvia, esimerkiksi Aku Ankan taskukirjoja ja Karvisia.

Palkintojenjakotilaisuus järjestetään syyskuun lopulla pääkirjastossa.