1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sampo-Rosenlew

Koulutus-ja Juhlatalo Mekani vihitään käyttöön

Historiallisen rakennuksen kuusi vuotta kestäneiden kunnostus- ja laajennustöiden tuloksena Sampo-Rosenlew saa uudet puitteet erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Kuva: YLE / Matti Kauvo

Koulutus ja- juhlatalo Mekani viihitiin käyttöön 2. päivä kesäkuuta ja samalla otetiin käyttöön viimeisin noin 600 neliömetrin tuotantotilojen laajennusosa. Laajennunsinvestoinnin kustannukset ovat yhteensä yli miljoona euroa.

Rakennukseen tehtiin myös asianmukaiset keittiötilat. Lisäksi Länsi-Porin vanhat urut sijoitetaan Mekaniin. Historiallisesti arvokkaan rakennuksen korjausrakentaminen on toteutettu ajan hengen mukaan. Koulutus- ja juhlatalon tilat ovat myös muiden kuin Sampo-Rosenlewiläisten käytössä.

Mekani-rakennus on rakennettu 1870-luvulla tulipalon tuhottua Björneborg Mekaniska Werkstadin konepajarakennukset. Tiilinen Mekani-rakennus oli aluksi konepajakäytössä ja siinä valmistettiin muun muassa maataloustyökaluja ja rautatievaunuja. Myös Keski-Porin kirkon torni on valmistettu tällä paikalla. Rakennus palveli toiseen maailmansotaan asti konepajana, minkä jälkee se toimi varastona. 1980-luvun jälkeen toiminta Mekanissa loppui ja varasto pääsi rapistumaan.