1. yle.fi
  2. Uutiset

Moottoripyörillä tavoitellaan tuhansia turisteja Lahteen

Lahden moottoripyörämuseon peruskivi muurattiin keskiviikkona. Museon on tarkoitus avautua ensi keväänä. Sen yhteyteen tuleva ravintola on yhteistyössä legendaarisen lontoolaisen motoristikahvilan kanssa.

moottoripyörät
Museon rakennustyöt alkoivat NiemessäYLE Lahti

Lahden moottoripyörämuseota rakennetaan vauhdilla. Kesäkuun 2. päivänä valettiin museon peruskivi ja avajaiset on tarkoitus pitää ensi keväänä.

- Vähän tämä taantuma rajoitti rakentamista, mutta nyt kun olemme päässeet alkuun, niin vedämme projektin vauhdilla päätökseen, kertoo moottoripyörämuseohankkeen vetäjä Riku Routo.

Museota ei rakenneta kokonaan alusta asti, vaan Niemen satamassa olevan vanhan puukuivaamon tiloja kunnostetaan ja laajennetaan tarkoitukseen sopivaksi.

Museon vaihtuvat kokoelmat eivät tule koostumaan pelkästään moottoripyöristä, vaan mukaan mahtuu myös monenlaista rekvisiittaa. Valmiit tilat tulevat olemaan kooltaan noin 600 neliömetriä.

- Vähintään saman verran kuin Lahden moottoripyörämessuilla oli kävijöitä eli 40 tuhatta vierasta vuodessa, kertoo Routo museon kävijätavoitteesta.

Moottoripyöräkauppias ja -harrastaja Riku Routo uskoo museon ja etenkin sen yhteyteen avattavan kahvila-ravintolan vetävän motoristeja ympäri maailman. Routo on saanut museokahvilansa yhteistyökumppaniksi lontoolaisen, jo 1930-luvulla avatun Ace Cafen (siirryt toiseen palveluun), jonka "suomalaisen haarakonttorin" uskotaan vetävän motoristeja puoleensa.

- Ace Cafe on laajentamassa toimintaansa rajusti, ja me ollaan ensimmäinen paikka, mihin he tulevat, Routo hehkuttaa.

Lähteet: YLE Lahti / Tea Manninen

Lue seuraavaksi