Kiehuvaan suunnitellaan yksityiskoulua

Kouvolan Kiehuvan koululaisten vanhemmat suunnittelevat yksityisen koulun perustamista. Yksityistä koulua kaavaillaan parin vuoden päästä lakkautettavan Kiehuvan koulun tiloihin.

yksityiskoulut
Kiehuvan koulusta aiotaan tehdä yksityinen koulu.YLE / Antti Kolppo

Vanhempaintoimikunnan puheenjohtajan Ari Puurin mukaan uusi koulu voisi olla esimerkiksi kristillinen koulu, taidekoulu tai yrittäjyyskoulu ja se olisi avoin kaikille. Suunnitelmat ovat kuitenkin vielä alkutekijöissään.

- Mielestäni yksityiskoulun perustaminen on perusteltua: Kun nähdään että tämä on turvallinen oppimisympäristö, ja nykyään ollaan menossa pienempiin oppilasryhmiin.

- Yksityiskoulu olisi tosissaan hyvä ratkaisu. Heitän haasteen sellaisille tahoille, jotka olisivat kiinnostuneita koulun perustamisesta, tässä olisi meidän mahdollisuutemme, Puuri sanoo.

Uuden koulun perustaminen nousi esille Kiehuvan koulun vanhempaintoimikunnassa kevään aikana. Selvitysten on tarkoitus olla valmiina vuoden kuluttua. Kiehuvan koulu on yksi kahdeksasta alakoulusta, jotka Kouvolan kaupunki päätti lakkauttaa vuonna 2012.

Lähteet: YLE Kymenlaakso