Kanta-Hämeen kesäteatterikattaus tarjoaa kuumat kahvit ja varmat nakit

Kesäteatteri pysyy turvallisilla vesillä taatakseen näytökset myös tulevina kesinä. Jokioisten Kyläsepän teatteri ja Hämeenlinnan kesäteatteri tarjoavat omalle tyylilleen uskollista teatteria; harrastajapohjaiset jokioislaiset esittävät jälleen Kyläsepän tekstin ja hämeenlinnalaiset turvaavat Junnu Vainion musiikkiin "Albatrossi ja Heiskanen"- hengessä.

kesäteatterit
Martti Töttölä ja Olla-Riitta Aarikka
Martti Töttölä ja Olla-Riitta Aarikka sanovat, ettei kesäteatterissa välttämättä kannata ottaa isoja riskejä.YLE / Tiina Kokko

- Maaseututeatterit voivat ottaa enemmän riskejä, kun talkoopohjalla tehdään. Jokioisilla pärjättäisiin periaatteessa 50 hengen yleisöllä, jos kukaan ei penää matkakuluja, sanoo Olla-Riitta Aarikka Kyläsepän teatterista.

Tämä visio tuskin toteutuu, sillä Jokioisilla käy kesällä useita tuhansia katsojia.

- Olisihan se kiva tehdä joskus jotain riskialttiimpaa, mutta se näkyisi katsomossa heti. Maakunnan tapahtumissa kiertäessä maaseudun jutut toimivat tosi hyvin. Mutta kun tehdään vähän isompaa, on pakko tehdä turvallisia ratkaisuja.

- Viime vuonna teimme "Poikain Huvit" joka oli hämeenlinnakeskeinen, ja se näkyi heti katsomoissa, komppaa ohjaaja Martti Töttölä.

OIT= Ollaan ihan tosissaan

Kesäteatterin voima piilee kesässä; sateessa, paisteessa, hyttysissä ja kuumassa makkarassa.

- Falski ei saa olla!, huudahtaa Olla-Riitta Aarikka.

Aitous ja kepeys eivät sulje pois vakavienkin teemojen käsittelyä.

- Minua varoiteltiin ihan hirveästi viime kesänä, kun lähdin kirjoittamaan vähän vakavampaa teemaa. Käsittelimme aihetta viihteellisesti ja ihmiset pitivät siitä aivan hirveästi, sanoo Olla-Riitta Kyläsepän teatterista Jokioisilta.

Kanta-Hämeen kesäteatterikausi polkaistaan käyntiin 5.kesäkuuta Jokioisten Kyläsepän teatterissa esityksellä "Mistään en luovu". Esittäviä teattereita löytyy maakunnasta liki parikymmentä ja esityksiä ainakin pari sataa.

- Tämän kesän kattaus on perinteinen, mutta hieno saavutus harrastelijoilta ja ammattilaisilta. Kesäteatteri kuuluu suomalaiseen kesään. Muistakaa nauttia, päättää ohjaaja Martti Töttölä Hämeenlinnan kesäteatterista.

Lähteet: YLE Häme / Heidi Kononen