1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. meediot

Meediot voivat myös sulkea korvansa hengiltä

Meedio Ritva Lippo toimii välittäjänä kahden maailman välillä, mutta nukkuu yönsä rauhallisesti.

Kuva: Brand X Pictures

Ritva Lippo ei osaa kertoa, miten hänestä on tullut meedio. Henkinen herkkyys on ollut osa hänen elämäänsä aina. Ritva Lippo on toiminut jo parinkymmenen vuoden ajan sekä selvännäkijänä että meediona, mutta tekee selvän eron näiden kahden välille.

- Selvännäkijä toimii psyykkisellä tasolla nähden kuvia ja välähdyksenomaisia visioita joiden pohjalta asioita voi tulkita. Meedio puolestaan välittää kahden maailman välillä viestejä, joita henkimaailmasta halutaan kertoa maanpäälliseen maailmaan, Ritva Lippo kuvailee.

Lipon mukaan meedion tehtävä on todistaa henkimaailman olemassaolo ja auttaa samalla ihmisiä.

- Jokaisella ihmisellä on ruumis, henki ja sielu ja vaikka ruumis kuolee, henki jatkaa elämäänsä. Ihmiset saavat suurta apua saadessaan viestejä henkimaailmaan siirtyneiltä läheisiltään ja tietäessään, ettei ero ole ikuinen, Lippo sanoo.

Jokaisen oma uskon asia

Epäilijöitä riittää, mutta Ritva Lippo ei heidän kanssaan lähde kiistelemään henkimaailman asioista.

- Jokaisella on oikeus uskoa juuri niin kuin uskoo. Kerron mielelläni työhöni liittyvistä asioista, mutta riitelemään en suostu, Lippo toteaa.

Ritva Lippo ei näe työtään hyväuskoisten rahastuksena.

- Palkkiot ovat loppujen lopuksi pieniä, mutta henkinen korvaus siitä, että on oikeasti voinut auttaa jotakuta, on hyvin suuri.

Henkimaailman työtä

Meedion työhön kuuluvat muun muassa yleisötilaisuudet, joissa yleisöllä on mahdollisuus saada yhteys esimerkiksi edesmenneisiin omaisiin. Ritva Lippo ei kuitenkaan näe henkiä koko ajan.

- Toisin kuin yleisesti kuvitellaan, meediot eivät näe henkiä koko ajan. Tämä on työtä ja yhteyden henkimaailmaan pystyy rajaamaan esimerkiksi juuri meediotilaisuksiin, Ritva Lippo sanoo ja jatkaa, että hän ei pysty ottamaan mihinkään yhteyttä, vaan henget ottavat yhteyden häneen.

Tavalliselle ihmiselle ajatus edesmenneistä hengistä voi tuntua pelottavalta, mutta Ritva Lippo nukkuu yönsä rauhallisesti.

- On paljon pelottavampaa kulkea kadulla kuin nähdä henkiä, jotka lähestyvät meitä rakkaudella, Lippo sanoo.