James Cameronin apu ei kelvannut öljykriisissä

Elokuvaohjaaja James Cameronin tarjoama apu Meksikonlahden öljykriisin selvittämiseksi ei ole kelvannut BP-öljy-yhtiölle. Avatarin ja Titanicin ohjannut Cameron on kehittänyt robottisukellusveneitä ja häntä pidetään vedenalaisen kuvaamisen eksperttinä.

viihde
James Cameron
Käsikirjoittaja, ohjaaja ja tuottaja James Cameron Avatar -elokuvan kuvauksissa.Twentieth Century Fox

James Cameron kertoi keskiviikkona, että öljy-yhtiö BP on kieltäytynyt hänen tarjoamastaan avusta.

- Viime viikkojen aikana olen muiden ihmisten tapaan seurannut Meksikonlahden tilannetta kauhulla ja sydän murtuneena. Samalla olen ajatellut, että nuo ääliöt eivät tiedä, mitä he ovat siellä tekemässä, Cameron sanoi.

Cameron ei kuitenkaan sanonut tarkkaan, keitä hän ääliöillä tarkoitti.

Elokuvaohjaaja on ollut mukana kehittämässä teknologiaa, jolla on voinut kuvata syvällä meressä. Hän on käyttänyt tällaista kuvauskalustoa muun muassa haaksirikkoutuneiden Titanicin ja saksalaisen taistelualuksen Bismarckin kuvaamiseen yli kolmen kilometrin syvyydessä. Meksikonlahden öljyvuoto sijaitsee noin 1,6 kilometrin syvyydessä.

Cameronin mukaan Yhdysvaltojen hallituksen täytyisi ottaa aktiivisempi rooli maan historian pahimman öljykatastrofin selvittämisessä. Hän tarjosi kuvausapua, sillä hänen mielestään hallituksen täytyisi saada itse tutkia turma-aluetta.

- Jos sitä ei voi tehdä itsenäisesti, silloin pyydämme rikoksentekijää antamaan videokuvaa rikospaikalta, Cameron lisäsi.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset