1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. satamat

Lahden satama tanssii ja soi heinäkuussa

Keväällä perustettu Lahden satamayhdistys haluaa elävöittää Vesijärven sataman tapahtumatarjontaa. Suunnitelmissa on lisätä mm. koko perheen tapahtumia. Satamayhdistys haluaa tehdä lahtelaisten olohuoneesta entistä viihtyisämmän.

satamat
YLE / Markku Lähdetluoma

Lahden Satama ry:n puheenjohtaja Pekka Kääriäisen mielestä Lahden Vesijärven satama on yksi Suomen parhaista. Vaikka lokit hääräävät ympärillä ja sotkevat paikkoja, niin silti satama-alue tapahtumineen on varsin vetovoimainen alue Lahdessa.

Heinäkuulle on suunnitteilla uusi tapahtuma "Satama tanssii ja soi". Alkusyksyn pimeneviin iltoihin kaavaillaan tivolia piristämään aluetta.

- Kyllä tämä on tosiaan tällainen olohuone. Yleensä Suomen sisävesisatamat ovat paljon pienempiä. Tämä on monipuolinen, täällä on huomattavan monipuolinen palvelutarjonta.

- Täällä on ravintoloita ja täällä on laivoja. Ihan oikeata sisävesiliikennettä. Täällä on sellaista kansainvälistä tunnelmaa suomalaisittain mukavasti löytynyt. Kyllä sen ihmiset ovat huomanneet, Kääriäinen toteaa.

Vesiliikenne vetää

Laivuri Jarmo Lahtinen jatkaa liikennöintiään Vesijärvellä nyt toista kesää muutaman välivuoden jälkeen. Viime kesänä Suvitytön kyydissä kulki noin 3 000 risteilijää. Käynnistyneeseen kauteen Lahtinen on hankkinut Suvitytön rinnalle toisen aluksen.

- Tapahtumia pitäisi saada entistä enemmän tänne. Nyt kun F1-veneet ovat poissa tältä kesältä niin toivotaan, että uusi satamatoimikunta saisi jotain aikaiseksi. Helppoa se ei silti tule olemaan, Lahtinen tuumailee. Tapahtumat näkyvät suoraan matkustajien määrässä.

Lahden satamapäällikkö Päivi Hämäläinen kertoo, että vesiliikenteen toivotaan jatkuvan nykyistä pitempään. Nythän liikenne loppuu lähestulkoon koulujen alkamisen aikataulussa, Hämäläinen toteaa.

Lähteet: YLE Lahti / Markku Lähdetluoma

Lue seuraavaksi