1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Strutsikarkurit kiinni Pälkäneellä

Pälkäneellä aitauksestaan karanneet strutsit alkavat olla taas kasassa. Todennäköisesti viimeiset karkurit napattiin kiinni torstaina iltapäivällä. Tähän mennessä on löydetty 16 lintua.

Yhtä karanneista strutseista tuodaan takaisin Syrjysen tilalle.
Lauma strutseja karkasi aitauksestaan ulos Pälkäneellä keskiviikkona. Yhtä karkulaista tuotiin takaisin tarhalle torstaina.

Syrjysen strutsitilalta kerrotaan, että jo keskiviikkona löytyneistä strutseista yksi kuoli keskiviikon ja torstaina välisenä yönä. Lisäksi kaksi karkulaista menehtyi jo keskiviikkoiltana metsään ja kolme jouduttiin lopettamaan.

Torstaina aamupäivällä yksi karkulaista palasi hevoskärryssä kotitilalle.

- Tämä kaveri saatiin houkuteltua heinätupolla. Se tuli siihen lähelle ja ehkä tunnistikin, kun joka päivä kuitenkin monta kertaa nähdään. Sain sille hupun päähän. Strutsihan ei liiku, kun se ei näe mitään. Kaveri menikin maate niin, ettei meinattu saada sitä kolmistaan ylös ollenkaan. Onneksi se nousi kuitenkin jaloilleen, ettei meidän täytynyt raahata satakiloista lintua sieltä pellolta sinne hevoskärryyn, millä me tuotiin se kotiin, kertoo Anu Syrjynen.

Lauma strutseja karkasi aitauksestaan keskiviikkona Pälkäneellä. Viitisentoista eläintä lähti juoksemaan valtatie 12:lle ilmeisesti säikähdettyään jotain. Karanneet eläimet ovat 11 kuukautta vanhoja, täysikasvuisia strutseja. Yhteensä Syrjysen tilalla on ollut noin 70 strutsia.

Kangasalan keskustasta tehtiin torstaina havainto yhdestä karanneesta strutsista, mutta Syrjysen tilalta epäillään havainnon varmuutta. Strutsi on arka eläin, joka tuskin uskaltautuisi kaupungin keskustaan.

Jos havaitset strutsin, soita suoraan Syrjysen tilalle numeroon (03) 538 4127.