1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. frisbeegolf

Frisbeegolf -buumi vauhdissa

Frisbeegolf on nostamassa suosiotaan tasaisesti. Porin seudulla buumi sai alkunsa viime vuonna, kun Kirjurinluoto sai oman radan. 21 väyläinen, laajalle 19 hehtaarin alueelle sijoittuva rata on kokonaisuudessaan helppokulkuisessa hoidetussa puistomaastossa. Rata muodostaa yhtenäisen lenkin ja radan kierto sujuu luontevasti.

Kuva: Teemu Keskinen / Liitokiekko.com

Frisbeegolfissa tarkoituksena on heittää frisbee maalikoriin mahdollisimman vähillä heitoilla. Peliväylä aloitetaan avausheitolla. Seuraava heitto suoritetaan aina siitä, mihin edellinen heitto on pysähtynyt.

Kun väylä on pelattu loppuun, siirrytään seuraavallle väylälle. Pelin voittaa se pelaaja, joka on kiertänyt koko radan mahdollisimman vähillä heitoilla.

Porin seudulla frisbeegolfbuumin alkukipinä kylvettiin viime vuonna, kun Kirjurinluoto sai oman ratansa. Sitä on kehuttu yhdeksi Suomen parhaimmista frisbeegolf-radoista.

- Väitän tämän olevan Suomen paras frisbeerata. Makuja on tietysti moneen lähtöön, mutta ainakin viiden parhaan joukossa ollaan, kehuu Liittokiekkoseura Mustavariksen puheenjohtaja Mikko Järvinen.

Ikään tai sukupuoleen katsomatta

Seurassa on mukana kaikenlaisia pelaajia.

- On nuoria ja vanhoja, miehiä ja naisia. Toivomme myös lisää porukkaa. Emme katsele ikää tai sukupuolta, vaan kaikki ovat tervetulleita, Järvinen sanoo.

Lajissa ei myöskään ole ihmeempiä fyysisiä rajoituksia.

- Tässä lajissa on mukavaa, että pelataan itseään vastaan ja oman kropan ehdoilla. Toisaalta tiedän, että monella selkävaivoja potevalla lajin harrastajalla vaivat paranevat lajin myötä, sillä tässä tulee kiertoliikettä ja selälle liikuntaa.