1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. stylistit

Tuoreet stylistit tähyävät maailmalle

Tänään vietetään valmistujaisia yhdessä jos toisessakin opinahjossa. Haikeudella muistellaan kavereiden kanssa yhteisiä vuosia ja sitten kirmataan maailmalle, kuka työn perässä, kuka jatko-opintoihin toiselle paikkakunnalle.

Stylistit
Tuolla jossain se työpaikka on, tuntuvat ajattelevan vastavalmistuneet stylistit Jenni Pääkkönen ja Sofia Rasmus.YLE / Henri Kirkanen

-Tottakai se vähän haikealta tuntuu, mutta kyllä me opiskelukavereita varmasti tulemme tapaamaan usein, vaikka eivät kaikki täältä Kainuusta olekaan kotoisin, lupailee Sofia.

Tuleva työ voi viedä vaikka ulkomaille

Kainuun Ammattiopistosta stylisti-artesaaneiksi valmistuneet Jenni Pääkkönen ja Sofia Rasmus suhtautuvat luottavaisin mielin työmahdollisuuksiin ja tulevaisuuteen.

Sofia Rasmus vietti osan työharjoittelustaan helsinkiläisessä mallitoimistossa ja ylivieskalaisessa vaateliikkeessä. Koulutuksensa puolesta tytöt voisivat tehdä töitä vaikkapa elokuvamaailmassa.

-Emmepä taitaisi vastaankaan panna, jos kutsu kävisi vaikka ulkomaille. Kyllähän se oli selvää jo alussa, ettei tämän alan töitä ihan hirveästi Kainuusta löydy. Eli kyllä me olemme henkisesti siihen valmistautuneet, että työt saattavat olla vähän kauempanakin, maalailee Jenni.

Valmistumista juhlitaan perheen kesken

-Kyllähän tässä taitaa juhlat olla tulossa, mutta niitä kyllä juhlitaan ihan vain perheen ja ystävien kesken. Sentään on kolme vuotta opiskeluja takana. Hienoa aikaahan se oli, sanoo Sofia.

Hienoa on myös se, että molemmat tytöt ovat jo saaneet kesätöitä tulevaksi kesäksi.

Lähteet: YLE Kainuu / Henri Kirkanen