"Olo on kuin Anne Pohtamolla"

Marja Tyrni vieraili torstaina kotikonnuillaan Turun Pallivahassa toimittajien ja fanien piirittämänä. Turku Touring ottaa ilon irti näyttelijä Aku Hirviniemen luoman sketsihahmon vetovoimasta.

Marja Tyrni
Näyttelijä Aku Hirviniemi eli Marja Tyrni.
Mikrofoni kaulukseen ja kierros voi alkaa. Marja Tyrni esitteli Turun Pallivahaa toimittajille ja faneille.YLE / Satu Aaltonen

Kiertoajelun alkajaisiksi Marja Tyrni istutettiin linja-auton etupenkkiin.

- Minulta tulee oksennus. Lentää pirjo eli naispuolinen yrjö! Tyrni varoitteli.

Pahoinvoinnilta sentään vältyttiin. Virallisena oppaana ja Marja Tyrnin sanailukumppanina loisti turkulaisten hyvin tuntema matkailuopas Aiju von Schönemann. Pääkaupunkiseudulta asti saapuneet journalistit saivat mieleenpainuvaa ja lennokasta Turku-tietoutta.

Retken huippukohta oli kapuaminen Pallivahalle nimensä antaneelle siirtolohkareelle. Vaellukselle lähdettiin Pallivahan seurakuntakeskuksen pihalta. Kamerat raksuivat kaiken matkaa, kun Tyrni sovitteli askeliaan polulle Aino-tossuissaan ja tutussa kirjavassa villapuserossaan.

- Kamala kun on toimittajia. Tulee aivan sellainen olo kuin olisin Anne Pohtamo.

Tyrnin mukaan Pallivahassa on aivan ihastuttavia ihmisiä. Ja piirakat ja tortut - ne ovat aina tuoreita.

Paluumatkalla bussi pysähtyi vielä Suikkilan ostoskeskuksessa. Suikkilan helmi saattaa vielä päätyä MTV3:n uutisiin, sillä paikalla oli loppukevennysmies, toimittaja Mika Tommola.

- Suikkilan ostari. Eipä oo kummoinen, Tyrni tiivisti päästäen ilmoille valloittavan naurunsa.

Lähteet: YLE Turku / Satu Aaltonen