1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Espoon Honka

Espoon Tapiolaan nousee koripallopyhättö

Espoon rakennuslautakunta myönsi torstaina mittavalle harjoitushallille rakennusluvan. Hallin rakentaminen pyritään aloittamaan jo ensi viikolla.

Honkahalli nousisi Tapiolan Urheilupuistoon. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto Vesa Ekholm& Antero Syrjänen Oy

Esityksen mukaan rakennuslupa ja hallin aloittamisoikeus myönnettiin ennen luvan lainvoimaisuutta. Koripalloseura Tapiolan Honka aikoo rakentaa junioreilleen suuren harjoitushallin Tapiolan urheilupuistoon. Halliin tulisi kolme täysmittaista koripallokenttää, katsomoita sekä Hongan toimistotilat.

Hongasta kerrotaan ettei hallissa tulla näkemään liigajoukkueen pelejä tai harjoituksia, vaan halli on pyhitetty kokonaan junioritoiminnalle. Hongan noin 600 junioria ovat pelanneet ja harjoitelleet tähän saakka jopa 30 eri kohteessa. Nyt toiminta pystytään keskittämään Tapiolan urheilupuistoon nousevaan halliin.

Hallin rakentaminen maksaa arviolta 3,2 miljoonaa euroa. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi toukokuussa hallille 650 000 euron investointiavustuksen. Lisäksi Espoon kaupunki on myöntänyt Hongalle lainantakauksen hallin rakentamista varten. Rahaa kerätään myös seuran tukihenkilöiltä.

Hongan hallituksen puheenjohtaja Mika Nummisen mielestä hallille on Espoossa kysyntää.

Uusi halli olisi pääosin Hongan käytössä, mutta Numminen toivoo, että myös lähistön päiväkoti- ja alakouluryhmät voisivat käyttää hallia päiväsaikaan.