Fellmannin kortteliajo on pyöräilyn klassikko

Lahdessa Fellmannin puiston ympärillä on poljettu pyörällä kilpaa jo yli 70 vuoden ajan. Perinteet jatkuvat perjantaina 4. kesäkuuta, kun 50 pyöräilijää kiertää vajaan puolentoista kilometrin mittaista rataa tunnin ja viiden kierroksen verran. Suomessa pyöräilytapahtuma ei villitse kansaa, vaikka on urheiludramatiikkaa parhaimmillaan.

pyöräily
Esko Lummelampi

Perinteikäs Fellmannin kortteliajo kerää pyöräilijöitä Lahteen perjantaina 4. kesäkuuta.

- Tänä vuonna kisassa on myös viisi välikirikierrosta, joista kierroksen nopeimmat saavat erikoispalkintoja, järjestävän seuran TWD-Länken puheenjohtaja Esko Lummelampi paljastaa.

TWD:n joukkueeseen kuuluu 10 ajajaa, joista kaikki kilpailevat SM-tasolla. Joukkuetta on myös vahvistettu Belgiassa kilpailevalla Paavo Paajasella.

- Meillä on todella nuori joukkue, sillä meillä on mukana kolme juniorimaajoukkueeseen kuuluvaa 18-vuotiasta ajajaa, Lummelampi kertoo.

Vuonna 1938 ensimmäisen kerran ajettu kortteliajo on Lummelammen mukaan aina ollut hyvä kulttuuritapahtuma Lahdessa.

- Silloin yleisöä on kertynyt paljon enemmän, mutta ei viime vuosissakaan ole ollut mitään valittamista. Tämähän on urheiluviihdettä parhaimmillaan, kun dramatiikkaa, vauhtia ja jännitystä riittää koko kisan ajan, Lummelampi naureskelee.

Lähteet: YLE Lahti / Tea Manninen