1. yle.fi
  2. Uutiset

Marvelin supersankarit muovautuivat vahanukeiksi

Marvelin tunnetuimmista supersankareista tehty näyttely on avattu Lontoossa Madame Tussauds -vahamuseossa. Vahanukeiksi ovat muovautuneet esimerkiksi Hulk, Volverine, Spider-Man ja Iron Man.

viihde
Marvelin supersankari Wolverinea esittävä vahanukke

Madame Tussauds -vahamuseossa tällä viikolla avatussa näyttelyssä on esillä elokuvissa ja sarjakuvissa seikkailleita Marvelin supersankareita vahanukkeversioina. Näyttelyssä Iron Man on saanut ulkomuotonsa elokuvassa hahmoa esittävän Robert Downey Jr.:n mukaan. Hämähäkkimies sen sijaan on lähempänä sarjakuvan esikuvaansa. Näyttelyssä suurimman huomion vie neljä ja puoli metriä korkea Hulk, joka on kahden kerroksen kokoinen kolmikerroksisessa näyttelytilassa.

Marvel-näyttelyssä myös yleisö pääsee kokeilemaan supersankarin elämää. Interaktiivisella alueella kävijät voivat roikkua katosta Spider-Manin kanssa tai lentää Lontoon yllä videotehosteiden avulla. Näyttelyssä esitetään myös sitä varten erikseen tehtyä yhdeksän minuuttista 3D-elokuvaa, jossa supersankarit seikkailevat yhdessä. Näytöksessä yleisö voi saada myös 4D-kokemuksen, kun 3D-elokuvan lisäksi tuolit tärisevät sekä tuuli ja vesi tuntuvat naamalla kohtausten mukaan.

Marvel-näyttely on avoinna Madame Tussauds -vahamuseossa kesän ajan.

Lähteet: Reuters, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi