Hiekkalinna kohoaa kansainvälisin voimin

Lappeenrannan hiekkalinnan teemana on tänä vuonna esihistoria ja dinosaurukset. Satamassa valmiina ovat jo hiekasta muovatut Tyrannosaurus ja Stegosaurus. Hiekkaisia hirmuliskoja tultiin rakentamaan valtamerten takaa.

Hiekanveisto
YLE Etelä-Karjala

Lappeenrannan hiekkalinnaa on saapunut rakentamaan veistäjiä maailman joka kolkasta. Sataman veistoksia muovaa taiteilijoita muun muassa Suomesta, Englannista, Kanadasta, Venäjältä ja Brasiliasta.

Yorkshiresta Englannista kotoisin oleva Jamie Wardley on tullut muovaamaan Lappeenrannan hiekkaveistoksia jo viidettä kertaa.

- Rakastan tätä. On mukava tehdä hienoja hiekkaveistoksia, mutta sosiaalinen kanssakäynti on myös tärkeää. Lappeenranta on hieno kaupunki ja minulla täällä paljon kavereita.

Nopea veistomateriaali

Wardley tekee veistoksia myös kivestä ja jäästä. Hänen mielestään hiekka on mukava veistomateriaali.

- Hiekka on vahva materiaali, mutta sitä on nopea veistää. Hiekasta voit valmistaa tällaisia valtavia patsaita viikossa. Kiveä veistettäessä aikaa voi kulua jopa vuosi.

Lappeenrannassa käytettävä rakennushiekka on normaalia rantahiekkaa hienojakoisempaa ja siinä on mukana lietettä ja savea. Näin patsaista on mahdollista taputella hyvinkin kestäviä.

- Kun veistos on valmis, sen päälle suihkutetaan puuliimaa. Tämä suojaa veistosta sateelta, Wardley kertoo.

Lappeenrannan Hiekkalinnan avajaisia vietetään sunnuntaina 13.6. Avajaisissa soittaa hirmuliskoteemaan sopiva Hevisaurus-yhtye.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala