Suvi soi linnun laulussa ja laineen liplatuksessa

Käen kukunta, laineiden liplatus, itikan ininä, kärpäsen surina ja makkaran tirinä grillissä kuuluvat kesään. YLE Radio Keski-Suomen kuuntelijat innostuivat pohtimaan kesän kauneinta ääntä. Eniten keskisuomalaisia korvia tuntuvat hurmaavan lintujen laulut.

Konnevesi
YLE / Rinna Härkönen

Kesästä voi nauttia kaikin aistein ja Suomen suvi tarjoaa kaunista kuultavaa korville. Perjantaina Radio Keski-Suomen keskipäivän lähetykseen soittaneet kuuntelijat kertoivat, että muun muassa lehtokerttusen, mustarastaan, käen, kuikan, lokin ja pääskysen ääni on musiikkia korville.

Pekka Sumiaisista totesi, että kuikan huuto tyynellä järvellä laittaa oikein sydämen läpättämään. Sepi oli myös sitä mieltä, että luonnon äänet lumoavat kesällä.

- Ihan tyynellä järvellä airon pieni molskahdus veteen on hieno. Sitä on oikeastaan ihmisen mahdoton matkia, se on sellainen mielenrauhan ääni, ettei sellaista ole ehkä psykiatriltakaan saatavilla, kuvaili Sepi.

Miessoittaja Konnevedeltä oli puolestaan sitä mieltä, että hiljaisuus on ehdottomasti kesä-äänistä paras ja sitä on tarjolla ainakin Konnevedellä tyynen lammen rannalla yöllä kello 01-03 välillä.

Lähteet: YLE Keski-Suomi