1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Matkailijoita houkutellaan Lahteen räpillä

Lahden seutua matkailukohteena edistävä Lahti Travel on julkaissut Lahti-räpin, jonka on tarkoitus houkutella matkailijoita alueelle. Räppäri Ideaalin esittämän kappaleen tarkoituksena on kohottaa lahtelaisten identiteettiä.

viihde
Lahtelainen räppäri Ideaali eli Jussi Jokela on tehnyt Lahdelle oman tunnuskappaleen.
Lahtelainen räppäri Ideaali eli Jussi Jokela on tehnyt Lahdelle oman tunnuskappaleen.Ideaalimusic

Lahti Travelin markkinointipäällikkö Hanna Rättö sanoo, että lahtelaiset eivät yleisesti ottaen ole kovinkaan ylpeitä omasta lahtelaisuudestaan. Toisaalta oman kotipaikan arvostamisen puute voi olla ihan yleissuomalainenkin ilmiö.

Nyt Lahti Travel nostaa kissan hännän. Uunituoreen Lahti-räpin on tarkoitus yhdistää lahtelaisia ja nostattaa me-henkeä. Samalla kappaleen toivotaan muuttavan muiden suomalaisten kielteisiä mielikuvia Lahdesta ja houkuttelevan matkailijoita alueelle entistä runsaammin joukoin. Kappaleen esittää Ideaali eli lahtelainen Jussi Jokela.

Hanna Rätön mukaan Lahdessa vierailevat matkailijat lähes poikkeuksetta yllättyvät myönteisesti. Kaupunki yllättää palveluillaan, kulttuuritarjonnallaan, kauneudellaan ja luonnonläheisyydellään. Rätön mukaan on tavallaan hyvä, että kokemus on aina odotuksia parempi, mutta toisaalta olisi aiheellista korjata vääristyneitä mielikuvia jo ennakkoon.

Lama on tyhjentänyt hotellit ja täyttänyt mökit

Talouslaman on arveltu lisäävän lähimatkailua, kun euroistaan tarkka kansalainen jättää ulkomaanmatkan tekemättä. Lahden seudulla ilmiö on näkynyt vuokramökkien kovana kysyntänä. Parhaat mökit on varattu koko kesäksi jo aikoja sitten, eikä esimerkiksi juhannukseksi enää mökkiä tahdo saada.

Kaupungin hotelleissa tilanne on toinen. Siinä missä vielä viime kesänä hotelleissa myytiin jatkuvasti ei-oota, nyt käyttöaste on huomattavasti pienempi. Toisaalta Lahdessa romahdus ei ole ollut samaa luokkaa kuin pääkaupunkiseudulla.

Lahdessa luotetaan vanhoihin tapahtumiin

Tämä kesä on tapahtumien osalta tuttua ja turvallista. Suuria massatapahtumia kuten F1-venekisoja ei tänä suvena ole, mutta vakiintuneet kaupunkifestivaalit ja muut tapahtumat porskuttavat edelleen. Valtakunnallisesti kiinnostavan tapahtuman puuttuminen heijastuu selvästi hotelleiden heikkoon varaustilanteeseen.

Lähteet: YLE Lahti

Lue seuraavaksi