Linnanmäki suljettiin joukkotappelun vuoksi

Linnanmäen huvipuisto jouduttiin sulkemaan sunnuntai-iltana tunnin etuajassa uhkaavan joukkotappelun vuoksi. Poliisi sai ilmoituksen joukkotappelusta ennen iltaseitsemää. Ilmoituksen mukaan tappeluun olisi osallistunut jopa 150 nuorta.

Kotimaa
Yle

Paikalle lähetettiin useita Helsingin poliisin ja liikkuvan poliisin partioita. Tilanne oli alkuvaiheessa sen verran sekava, että poliisi ja Linnanmäen edustajat päättivät sulkea alueen ja poistaa yleisön paikalta. Alue saatiin tyhjennettyä kello 19.40 mennessä.

Tappelunnujakka tapahtui silminnäkijöiden mukaan lähellä Kieputin-nimistä laitetta.

- Kyseessä oli maahanmuuttajataustaisten nuorten välinen kahakka, joka sai alkunsa jonossa etuilemisesta, päivystävä komisario Kirsi Kanth Helsingin poliisista kertoo.

Poliisin mukaan kahakkaan osallistui pahimmillaan noin 150 maahanmuuttajataustaista nuorta, ja kymmenkunta nuorta pahoinpideltiin. Kenenkään vammat eivät olleet vakavat ja ketään ei otettu kiinni. Iältään nahistelevat tytöt ja pojat olivat noin 10 - 20 -vuotiaita.

Jo aiemmin päivällä huvipuistossa oli ollut vastaavanlainen kahakka, jota poliisi kävi selvittelemässä.

Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen kertoo, että nujakointi oli kaukana suurisuuntaisesta joukkotappelusta. Tilanne oli hänen mukaansa kuitenkin räjähtämässä sellaiseksi, ja sen takia huvipuisto päätettiin sulkea. Paikallaolijoiden mukaan tilanteeseen osin ylireagoitiin.

Linnanmäellä oli sunnuntaina huvipuiston 60-vuotissyntymäpäivän vuoksi alennuspäivä. Huvipuiston edustajien mukaan paikalla oli päivän aikana 15 000 - 20 000 kävijää. Linnanmäen olisi pitänyt sulkeutua illalla kello 20.

Lähteet: YLE Uutiset