1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. esteettömyys

Evoa rakennetaan esteettömäksi

Evon retkeilyalueelle valmistuu kesän aikana 80 hengelle mitoitettu nuotiokatos, joka sopii myös erityisryhmien käyttöön. Nuotiokatos on ensimmäinen askel Evon maastopalveluiden korjaamisessa esteettömäksi.

esteettömyys
Nokipannut nuotion loimussa
YLE / Sari Törmikoski

Aloite esteettömyyden huomioimisesta on tullut Hämeenlinnan vammaisneuvostolta. Evolla rakenteita joudutaan muutenkin uusimaan, joten tässä vaiheessa vammaisten toiveiden täyttäminen onnistuu hyvin. Muutokset ovat toimivia myös muille käyttäjille, vakuuttaa Metsähallituksen puistonjohtaja Jere Rauhala.

- Lähtökohta on se, että nyt muutettavat ja korjattavat palvelut ovat sellaisia, että kaikki voivat niitä käyttää. Ei siis pelkästään erityisryhmät, vaan kaikki, sanoo Rauhala.

- Se edellyttää sitä, että täytyy ottaa mitoitukset ja kaltevuudet huomioon rakennelmissa, tulipaikoilla pitää olla kulkuaukot sallaiset, että sinne mahdutaan ja niin edelleen.

- Muille käyttäjille muutokset eivät näy oikeastaan mitenkään muuten kuin, että näitä palveluja on entistä helpompi käyttää, toteaa Rauhala.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi