1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallo

Kisareidet hakusessa

Miehet saa ja pitää esineellistää, siihen oiva tilaisuus on jalkapallon MM-kisoissa. Kun kerran atleeteista on kyse, arvioidaan futaajia pelillisten esitysten lisäksi ulkoisten seikkojen perusteella. Etenkin reisien. YLE Lahden tuottaja Tanja Perkkiö pitää hauskaa jalkapallokisojen kotikatsomossa.

jalkapallo
Tanja Perkkiö fanittaa milloin mitäkin. Tällä kertaa futaajien reisiä - ja Diegoa tietysti.YLE / Hanna Poikolainen

Maailman paras urheilutapahtuma, jalkapallon MM-kisat (siirryt toiseen palveluun), lähestyy. Argentiinan futislegenda ja nykyvalmentaja Diego Maradona (siirryt toiseen palveluun) päätti sen kunniaksi tulla uneeni. Tiedetään: uniensa kertominen on maailman tylsintä, joten lyhennän yönäkymät avainsanoihin: pusu, nimikirjoitus, suomen puhuminen ja kiire.

Diego Armandon tapaiset elämää, jopa jalkapalloelämää, suuremmat persoonat ovat osa futiksen mahtavuutta. Ihan sama vaikka joukkueessa pelaisi 9 Messiä (siirryt toiseen palveluun), se kiinnostaa kuin kilo kiviä, ellei se kymmenes kenttäpelaaja ole Maradona, Gazza (siirryt toiseen palveluun), Ismail (siirryt toiseen palveluun) tai Cantona (siirryt toiseen palveluun). Siis jotain muuta kuin vain taiturimainen pelaaja.

Kahdeksan vuotta sitten vein futiksen MM-kisojen kunniaksi ystävälleni lahjaksi Luis Figon (siirryt toiseen palveluun) julisteen. Kiinnitin sen kaverini makuuhuoneen komeron oven sisäpuolelle ja yllätys oli ystävälle mieleen, kun Figon reidet osuivat silmiin aamun alkajaisiksi. Nam, sanoi Anni.

MM-kisoja katsotaan myös silmänruuan vuoksi, olisi tekopyhää väittää muuta. Jalkapallokisoissa on hyvä tilaisuus esineellistää miehiä ja varmasti tälläkin kertaa päästään netissä äänestämään Etelä-Afrikan kisojen seksikkäintä pelaajaa.

Vuosien ja kisojen varrella Beckham, (siirryt toiseen palveluun) Larsson (siirryt toiseen palveluun) ja Zambrotta (siirryt toiseen palveluun) ovat olleet muutakin kuin hyviä pelaajia, ei siitä mihinkään pääse ja kuka haluaisikaan. Ei tässä loukkaantumistakaan jaksa kantaa huolta muuten kuin sen osalta, miten silmäruuan käy. Onneksi lähes 500 pelaajasta luulisi löytyvän tämänvuotisen herkkunamun.

Diegon kohdalla annetaan tästä komeuden vaatimuksesta periksi. Käppänä mikä käppänä, mutta sentään kaikkia maailman trendejä vastaan avoimesti kommunisti. Se jos mikä on värikästä. Niin kuin Maradonan menneisyys kaikkineenkin.

Pelé (siirryt toiseen palveluun) voi olla yli tuhannella maalillaan kaikkien aikojen pelaaja, mutta Diego Armando Maradona on kaikkien aikojen jalkapallopersoona. Oikeastaan Argentiinan joukkueen esitykset eivät kiinnosta lainkaan niin paljon kuin päävalmentajan otteet – on ihan parasta, että maansa futismaajoukkueen ykkösfanista onkin tullut laumansa käskijä.

Meinaan kisoissa fanittaa milloin minkäkin joukkueen reisiä, rekvisiittaa löytyy: ainakin Maradona-huivi, Brasilian t-paita, Englannin maajoukkuepaita ja sellaisten maajoukkueidenkin fanikamaa, jotka eivät edes ole kisoissa mukana. Aikoinaan hankittu Kroatian Davor Suker (siirryt toiseen palveluun)–paita ja erään Suomen krääsä jäävät nyt kaappiin...

Lähteet: YLE Lahti / Tanja Perkkiö

Lue seuraavaksi