Pakina: Kepu - kaikkien kaveri

Keskusta tulee kuin ydinohjus. Se poistaa huoles ja suonikohjus. Keskusta tulee – Oletko valmis? Tässä alkioisessa pohdin keskustan jamaa, hämmästelen sen jäsenistöä ja yritän löytää jotain tolkkua maalaisuudesta. Ei onnistu. Jos joku ei löydä tästä piilomerkityksiä, niin ihmettelen.

Kuva: YLE / Lahti

Millaisessa jamassa Suomen Keskusta on puoluekokouksen alla? Mauri Pekkarinen on sitä mieltä, samoin Seppo Kääriäinen. Joten totta sen täytyy olla. Maurin ja Jorman mukaan Suomen Keskusta on sekavuuden tilassa. Keskustalainen henki on kadonnut.

Puoluesihteeriehdokas Timo Laaninen määritti puoluettaan kesäkuun ensimmäisen päivän Etelä Suomen Sanomissa; suora laina - Keskusta on tämmöinen epämääräisten liikemiesten kanssa veljeilevä puolirikollisten poppoo.

Keitä ovat Kepun jäsenet? Pohjanmaalta, Kainuun korvista, Suomen aavoilta ja Etelän kaupungeista heitä tulee ja he ovat mukana vakain mielin – eikä sitä pidä hävetä. Erilaisuus on rikkautta. Kepulla on kuuleman mukaan jopa haamujäseniä; lienevätkö ihan tuonpuoleisia haamujengiläisiä.

Sekava ja hengetön haamujengi, puolirikollisten poppoo; tuo on kepun omien syväkurkkujen matalaa mörinää, ei Etelän Median panettelua. Jos joku oman pesän likaa, niin se on Kepu itse.

Joten puoluekokous tulee olemaan rankempi kuin Praha ja Pariisi vuonna '68, mutta myös kauniimpi kuin Woodstock. Kuvitelkaa liki neljätuhatpäisen hengettömän ja sekavuuden tilassa olevan puolirikollisten poppoon hilluvan vapaakävelyoikeuksin Lahdessa kokonaisen viikonlopun.

Pelastuslaitos, poliisilaitos seurakunta, hei! Herätys! Eivätkö hälytyskellot soi? Jos Linnanmäellä syntyi joukkotappelu Kieputin-laitteen käytöstä, niin millainen kaaos syntyy, kun tuommoinen määrä kepulaisia kokoontuu ilman täyspäisten aikuisten valvontaa erottelemaan vuohia lampaista. Se on puoluekokous ja räyhähenkien karnevaalit samassa paketissa.

Paradoksi. Kepu haluaisi olla maalaisten, kaupunkiin muuttaneiden maalaisten, kaupungista maalle muuttaneiden kaupunkilaismaalaisten ja maalla asuvien maalaisten sekä kaupunkilaisten ja maalaisten maalaishenkien maalaiskaupunkilainen Kepu - eli Maalaisväestön liiton, Maalaisliiton ja kansallisen heräämisen arvoista ponnistava, talonpoikaisjuuret, kristillisen arvopohjan ja sivistysaatteen omaava, tanhuava ja kansallispuvuissaan kannelta soittava urbaani juppi.

Ja kun ns. Etelän Media tilastoja vilautellen kertoo, että ei näytä onnistuvan, niin jo pikku kepulainen itkua tuhertaen väittää, että nyt media kohtelee kaltioin. Ja pulun pyllyt, ei Etelän Median tarvitse tehdä mitään. Kepu levittää paskan ihan itse omalle pihalleen naapurin nähtäväksi omalla hölmöilyllään. Mitäs sokea Reeta voi muuta tehdä kuin nauraa.

Mitähän tuumaisivat Alkio, Relander, Kallio ja Kekkonen näistä saamarin tunareista, jotka ovat onnistuneet seisauttamaan veret itseltään?

-Ari Alkio-