Wilson Kirwa käynnistää kanisterijuoksun

Pienenä lapsena Keniassa Wilson Kirwalle vesikanisterian kantaminen tuli tutuksi. Hän on onkin oiva aloittaja tempaukselle, jolla kerätään rahaa Sri Lankan vesihuollolle. Lahdesta alkavassa tapahtumassa maata lähtee kiertämään viisi vesikanisteria.

Wilson Kirwa
Wilson Kirwa
YLE Lahti

20 kiloa painava kanisteri on tarkoitus kantaa R-kioskilta, seuraavalle R-kioskille. Kuka tahansa voi osallistua tempaukseen. Tyyli on vapaa, kantamisen voi hoitaa kävellen, juosten, polkupyörällä tai vaikka rullalaudalla. Joukkoliikenteen käyttöäkään ei ole kielletty, jos lähimmälle kioskille matka sitä vaatii.

Kioskikonserni lahjoittaa jokaisesta kanisterin etapista kioskilta toiselle 100 euroa. Varat käytetään Sri Lankassa sijaitsevan Kalpitiyan kylän vesiongelmien ratkaisemiseksi. Tavoitteena on rakentaa puhdasta juomavettä pumppaava, tuuli- ja aurinkovoimalla toimiva laitos.

Lahden lisäksi tapahtuma käynnistyy Porissa, Oulussa, Leppävirralla ja Rovaniemelle. Julkkiksista mukana on Wilson Kirwan ohella muun muassa Marco Bjuström sekä itse Joulupukki.

Vesijuoksu-tapahtuman järjestävät Suomen World Vision sekä R-Kioski.

Lähteet: YLE Lahti