1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Lontoossa biletetään nyt sota-ajan teemalla

Lontoossa ovat nousseet suosituksi 1940-luvun sota-ajan teemalla järjestetyt bileet. Blitz Party -nimisissä kekkereissä naiset pukeutuvat kukkamekkoihin, miehet sotauniformuihin ja bilepaikat on lavastettu pommisuojien tyylisiksi.

Blitz Party -juhlia järjestetään Lontoossa noin kerran kuukaudessa vaihtuvissa paikoissa. Bileissä haetaan samaa tunnelmaa kuin 1940-luvun sota-aikana, jolloin lontoolaiset pakenivat saksalaisten ilmapommituksia bunkkereihin. Juhlapaikkoihin on haettu autenttista fiilistä esimerkiksi hiekkasäkeillä, öljylampuilla, säännöstelykirjoilla ja sota-ajan sängyillä.

Jotta sota-ajan tunnelma olisi mahdollisimman täydellinen, klubeille pääsee sisään vain ajan henkeen pukeutuneena. Bileissä naisilla on muun muassa punaista huulipunaa sekä kukkamekot ja miehillä joko uniformut tai huopahatut, kauluspaidat ja housut henkseleillä. Juhlijat voivat ostaa sota-ajalla tarjottuja cocktaileja ja pikkupurtavaa kuten juusto- tai etikkakurkkuvoileipiä. Esiintyjinä klubeilla ovat olleet esimerkiksi swing bändit sekä aikakauden musiikkia soittavat dj:t.

Blitz Party -juhlia alettiin järjestää viime vuonna ja suosio on yllättänyt järjestäjät. Ensimmäisissä juhlissa oli 80 osallistujaa, kun tässä kuussa pidettyjen bileiden tuhat lippua myytiin loppuun viikkoja etukäteen.

- Juhlissamme käyvät tietävät kuinka biletetään ja he ovat hieman vanhempia kuin nuoremmat klubbailijat. Nämä ihmiset ovat nähneet vaivannäkömme ja se on puolestaan maksanut itsensä takaisin meille kymmenkertaisesti, kertoo järjestäjä Mark Holdstock.