Nuoret mellakoivat Ruotsissa

Viitisenkymmentä nuorta mellakoi keskiviikon vastaisena yönä Tukholman Rinkebyssä. Väkivaltaiseksi mellakassa nuoret heittelivät poliiseja kivillä ja sytyttivät Rinkebyn koulun viereisen nuorisokeskuksen rakennuksen tuleen. Mellakoijat yrittävät myös estää palokuntaa sammuttamasta palavaa rakennusta, kertoo Ruotsin televisio SVT.

Ulkomaat

Poliisi sai vihiä tulevasta mellakasta jo tiistai-illalla, kun nuoret irrottivat kaduista pieniä katukiviä ja kasasivat niitä pinoihin. Poliisi puuttui nuorten toimiin kuitenkin vasta sen jälkeen, kun nuorisokeskus sytytettiin tuleen.

Poliisin avusta huolimatta pelastusmiehet eivät pystyneet työskentelemään tarpeeksi lähellä paloa, sillä nuoret heittelivät heitä kivillä. Pelastuslaitoksen mukaan tilanne näytti uhkaavalta ja varsinaiset sammutustyöt pääsivät vauhtiin vasta muutaman tunnin päästä.

Mellakkaa oli selvittämässä parisenkymmentä poliisia ja koiria. Tapahtumia epäillään sekä murhapoltoksi että mellakaksi.

- Jos joku hyökkää poliisia kohtaan heittelemällä kivillä ja sytyttää rakennuksia tuleen, väittäisin että kyseessä on väkivaltainen mellakka, arvioi Mats Brännlund Tukholman poliisista.

SVT:n mukaan Metro-lehden haastattelema silminnäkijä kuvaili alueen muistattaneen sotatannerta.

- Siellä satoi kiviä, nimettömänä pysynyt haastateltava kertoi.

Toisen silminnäkijän mukaan yksikään bussinikkuna ei säilynyt mellakka-alueella ehjänä.

Mellakka rauhoittui kolmen aikaan yöllä, mutta poliisi partioi alueella aamuun asti.

Keskiviikkoaamuna Rinkebyn koulussa vietettiin SVT:n mukaan rauhallisia koulunpäättäjäisiä. Moni tosin oli sitä mieltä, että palossa tuhoutui väärä rakennus.

Lähteet: YLE Uutiset