Maksuautomaateista luopuminen sapetti lukijoita

Lukijoita kismitti keskiviikkona uutinen, jonka mukaan OP-Pohjola-ryhmä luopuu maksuautomaateista. Syynä on laitteiden käytön väheneminen sekä tekniikan vanheneminen.

OP-Pohjolan mukaan maksuautomaateilla maksetaan enää vain noin viisi prosenttia laskuista. Kuva: YLE

Vastedes OP-Pohjola-ryhmä aikoo keskittää resursseja verkkopalvelun kehittämiseen. Maksuautomaatteja käyttäneille suositellaan jatkossa asioimista verkkopankissa tai suoraveloitusta ja maksupalvelua.

Nimimerkki Yksflikka puistelee päätökselle päätään ja toteaa, että ”taas ajetaan liuta mummoja ja pappoja sukulaisten avun varaan”.

”Eivät nämä vanhukset enää opi tietokoneisiin, monille pelkkä pankkikortin käyttökin on ollut kovin tuskainen opeteltava. Harva se kerta näkee automaatilla ikäihmisen arpomassa tunnuslukuaan tms. Miten he sitten muistaisivat salasanansa yms.[…]”, hän muistuttaa.

Samaa mieltä on Antti. Hän kysyykin, ”onko ihan pakko kiusata niitä, joiden on vaikea opetella uusia maksutapoja?”

Mutta ymmärrystäkin löytyy. Nimimerkki Verkkopankin asiakas pitää päätöstä järkevänä ja toivoo, että se näkyisi myös asiakasmaksujen alenemisena.

” Kun maksuautomaatteja ei tarvitse enää pankin hankkia ja ylläpitää, kustannukset vähenevät ja asiakkailta perittävät maksutkin pienenevät, eikö?”, hän elättelee toiveita.

Nimimerkki Mikki Hiiri pitää edellä mainitun kuvitelmaa hyvänä vitsinä.

”Järjestelmien kalleus on vain halpaa selittelyä, sillä jo pitkään maksuliikenne on hoidettu koneellisesti [...] Pankit saavat muutenkin suuret voitot varsinkin ikäihmisten maksuista, sillä kun kassatyttö naputtelee esim. mummon laskun, niin lähes koko palvelumaksu on pankille puhdasta voittoa”, Mikki Hiiri epäilee.