1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Suomalaiset futishullut arpaonnella Etelä-Afrikan kisakatsomoon

Lahtelaista Väyrysen-Mustosen perhettä onnisti FIFA:n lippuarpajaisissa. Pariskunta sai ostaa liput suosikkijoukkueittensa otteluihin Etelä-Afrikkaan. Pariviikkoisen kisamatkan ajan isäntäväkeä jäävät kaipaamaan palloilijakoirat Kyllikki ja Taimi.

urheilu

Katja Väyrynen ja Mikko Mustonen lähtevät lauantaina elämänsä matkalle. Penkkiurheilua harrastavan parin mielestä jalkapallo on lajeista hienoin ja upeinta on päästä nauttimaan pelin hienouksista paikan päällä, katsomossa.

Katja ja Mikko pääsivät suuren urheilujuhlan makuun neljä vuotta sitten Saksan MM-kisoissa.

- Tunnelma oli aivan valtava ja jalkapallo näkyi siellä kaikkialla, autoissa, taloissa ja ihmisissä. Suomessa ei ole sellaista, ihastelee Katja Väyrynen.

Liput, matkat ja hotelli maksoivat nelisen tonnia, mutta kokemus on sen arvoinen, uskovat lahtelaiset. Mikko Mustonen on seurannut jalkapalloa ikänsä. Parhaat pelit on tallennettu videolle.

-Yhtään ottelua ei ole koskaan jäänyt väliin, paitsi jos on itse ollut paikan päällä.

Arpaonni suosi pariskuntaa myös saamaan liput eniten toivomiinsa matseihin, otteluihin Brasilia-Norsunluurannikko ja Tanska-Hollanti. Mikko on Brasilian ja Espanjan kannattaja, Katja vannoo Tanskan nimeen.

- Pelityylillisesti ne ovat lähellä toisiin, analysoi Katja.

- Ne pelaavat hyökkäävää, iloista jalkapalloa eikä kilpikonnapuolustusta tai muuten tylsää peliä.

Pihanurmella koirat vs. ihmiset

Pariskunta ei sentään tavannut toisiaan katsomossa, mutta pitää onnenaan, että monien muiden asioiden ohessa heitä yhdistää innostus jalkapalloon.

Into on tarttunut myös perheen koiriin, bordercollie Kyllikkiin ja monirotuiseen Taimiin. Penkkiurheilun vastapainoksi lahtelaispihalla pelataan tiukkoja pelejä kaksijalkaisten ja nelijalkaisten kesken. Koirat jäävät sentään seuraamaan Etelä-Afrikan kisoja kotikatsomoon. Väyrysen-Mustosen perhe jatkaa rupeamaansa kisamatkan jälkeen kotisohvalla.

- Eiväthän jalkapallon MM-kisat ole kuin joka neljäs vuosi, puolustelee Katja.

- Hivenen lyhyemmät EM-kisat ovat siinä välissä. Ei tässä mene kuin joka toinen kesä tämän jalkapallohomman kanssa!

Lähteet: YLE Uutiset / Hilkka Säävälä

Lue seuraavaksi