Asuntolainojen korkovähennyksen poistaminen kirvoitti keskustelua netissä

Torstain uutinen Ministeri ei poistaisi asuntolainan korkovähennystä on jakanut lukijoiden mielipiteitä. Valtiovarainministeriön valtiosihteerin Raimo Sailaksen ehdotus asuntolainojen korkojen verovähennysoikeuden poistamisesta on kirvoittanut kommentteja puolesta ja vastaan. Suuri osa hyvästelisi korkotuen Sailaksen tavoin.

Kotimaa

Osa kommentoijista puolestaan on asettunut asuntoministeri Jan Vapaavuoren kannalle vastustamaan korkotuen poistamista.

"Liian suurten lainojen ja liian suurien korkojen tukeminen ei ole enää tätä päivää", toteaa nimimerkki Näin.

Nimimerkki Ajatelkaa aivoillanne pitää asuntolainojen korkovähennyksiä asunnonostajalle hyödyttöminä:

"Asuntolainojen korkovähennyksellä vain vedätetään asuntojen (lähinnä tonttien, ei niinkään rakennusten) hintoja, ei muuta."

"Huom. verovähennyksen poistaminen rasittaisi yhtä paljon myös yksinasuvia ihmisiä, ei vain perheitä. Perheen hankkiminen ei ole pakko, turvallinen asuminen on", kirjoittaa verovähennyksiä puolustava Akka-nimimerkki.

Täti-ihminen-nimimerkki kommentoi:

"kyllä hintojen romahtamisesta hyötyy eniten sijoittajat! Jos ja kun tähän ympätään vielä luovutusvoittovero oman kodin myymisestä, hurraavat kiinteistösijoittajat."

Nimimerkki SH puolestaan ehdottaa:

"Korkojen vähennysoikeus voidaan ihan hyvin poistaa myös asteittain. Juuri asunnon ostaneet saavat vähentää korkoja verotuksestaan joitakin vuosia."

Tuloton perheellinen velallinen asunnonomistaja -nimimerkki sanoo vähennysten tuovan ihmisille valheellisen tunteen siitä, että he ovat "voittaneet" jotain.

"Asuntolainojen verovähennysoikeus on vanhentunut ja epäoikeudenmukainen. Se suosii eniten rikkaita. Vähennyksen poisto ei todellakaan iske köyhiin lapsiperheisiin, varsinkaan nyt, kun korkotaso on alhaalla", nimimerkki suomii nykykäytäntöä.

Myös Helium-nimimerkillä on sanansa sanottavana:

"Useimmat verovähennyksestä urputtajat tällä palstalla näyttävät olevan niitä kateellisia, joilla itsellään ei ole asuntolainaa. Ostakaapa asunto parinsadan tuhannen euron asuntolainalla, niin mahtaa mieli muuttua."

Lähteet: YLE Uutiset