Etelä-Pohjanmaalla odotetaan oikeustalon laajennusta

Etelä-Pohjanmaalla ollaan oltu tyytyväisiä vuoden vaihteessa voimaan astuneeseen käräjäoikeusuudistukseen. Käräjäoikeuden laamanni Markku Latva-Teikari kuitenkin odottaa, että kolmen kanslian sijaan saataisiin työskennellä yhdessä kansliassa.

Kuva: Juha Kemppainen / Yle

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa odotetaan jo kovasti Seinäjoen oikeustalon laajennusta. Käräjäoikeuden laamanni Markku Latva-Teikari kokee, että kolmessa eri kansliassa Seinäjoella, Kauhajoella ja Kauhavalla toimiminen on hankalaa. Tulevaisuudessa Kauhajoen ja Kauhavan kansliat lakkautetaan ja toiminnot siirretään kokonaan Seinäjoelle.

Käräjäoikeuden istuntopaikat säilyvät kuitenkin entisellään. Muuten vuodenvaihteessa voimaan astuneeseen käräjäoikeusuudistukseen ollaan Latva-Teikarin mukaan tyytyväisiä. Seinäjoen, Kauhajoen ja Kauhavan käräjäoikeudet yhdistyivät vuodenvaihteessa Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudeksi.

- Kyllä voi sanoa että on sopeuduttu, kyllä tällä hetkellä on sellainen tuntuma, että kaikki puhalletaan yhteen hiileen ja kaikissa kanslioissa koetaan että ollaan osa yhtä uutta Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeutta, Latva-Teikari kertoo. Uudistuksen myötä pystytään Latva-Teikarin mukaan katsomaan paremmin kokonaisuutta ja jakamaan juttuja sen mukaan.